Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Σπετζοφάι. Ένα χειμερινό φαγητό και εξαιρετικός μερακλίδικος μεζές για να συνοδεύσετε το τσίπουρο ή κόκκινο κρασί. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας δείχνει πώς να μαγειρέψουμε το παραδοσιακό σπετζοφάι... γλύκισμα!
Δείτε τα υλικά και την συνταγή:
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες.
Κόβουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις Φλώρινης σε φέτες.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3΄ με λίγο ελαιόλαδο.
Βγάζουμε τα λουκάνικα σε μπολ, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.
Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3΄.
Τέλος, ξαναβάζουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι και σβήνουμε κατά προτίμηση με κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ή ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15’ μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε τη ρίγανη τελευταία στιγμή.
Τέλος σπάμε από πάνω λίγη φέτα και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 για 20'-30'.
Υλικά
2 χωριάτικα λουκάνικα (κομμένα σε χοντρές φέτες)
1/ 2 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
2 πιπεριές πράσινες (σε φέτες)
2 πιπεριές Φλωρίνης (σε φέτες)
1/4 φλ. κόκκινο κρασί
2 ντομάτες τριμμένες (ή 1 συσκευασία ντομάτες κονκασέ)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες.
Κόβουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις Φλώρινης σε φέτες.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3΄ με λίγο ελαιόλαδο.
Βγάζουμε τα λουκάνικα σε μπολ, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.
Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3΄.
Τέλος, ξαναβάζουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι και σβήνουμε κατά προτίμηση με κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ή ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15’ μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε τη ρίγανη τελευταία στιγμή.
Τέλος σπάμε από πάνω λίγη φέτα και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 για 20'-30'.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.