Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με ανοιξιάτικο καιρό και πολύ κόσμο ο Αγιασμός των Υδάτων στη Βέροια


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανείων στη Βέροια. Το πρωί τελέστηκε η Ακολουθία του Μέγα Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου και ακολούθησε η πομπή με την εικόνα της Βαπτίσεως Του Κυρίου, συνοδευόμενη από τον κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες, πλήθος πιστών και την μπάντα του Δήμου, προς τον Τριπόταμο, για τον Αγιασμό των Υδάτων. Η χειμερινή λιακάδα και οι υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, έφεραν πολύ κόσμο στις όχθες του Τριποτάμου πίσω από την ΔΕΗ για να παρακολουθήσουν τη ρίψη του Σταυρού, ενώ 14 ήταν φέτος οι βουτηχτές που έπεσαν στα νερά, με τυχερό βουτηχτή τον 17χρονο Γαβριήλ Γεωργαδάκη από τη Βέροια, που ήταν και η πρώτη φορά που έπιανε τον Σταυρό (δείτε εδώ σχετικά).

Στο τέλος, όπως κάθε χρόνο, στο νερό μπήκαν τα άλογα, που έκλεψαν τις εντυπώσεις, ειδικά των παιδιών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:






































































3 σχόλια:

  1. Όλα καλά , αλλά ο λεβέντης τον σταυρό που έπιασε , εκτός τους κολυμβητές , θα έπρεπε άμεσα να τον δώσει τον σταυρό στον Δεσπότη και όχι να "παίξει" τον ρόλο του βαπτιστή κλπ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φέτος όλοι οι κολυμβητές έπεσαν στο νερό...τίμια! Συγχαρητήρια χρόνια πολλά και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα πάντως, πολύ λίγο φωτογραφικό υλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ