Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

OSTEOPHYSIO - Γνωρίστε το Manual Therapy


Ιδανική θεραπεία για όσους πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα

Γνωρίστε το MANUAL THERAPY
Λίγα Λόγια...

Το Manual Therapy μέσω εξειδικευμένων και εντοπισμένων τεχνικών με τα χέρια, προσφέρει μία εξελιγμένη λύση για τις νευρο-μυοσκελετικές διαταραχές. Μάλιστα, με την επίδραση του εξειδικευμένου Manual Therapist, οι θετικές επιπτώσεις εμφανίζονται από το πρώτο κιόλας ραντεβού.


Πόνος στην πλάτη, πόνος στον αυχένα, πόνος στη μέση, πόνος στο γόνατο και κάθε είδους μυοσκελετικά προβλήματα, που είναι πλέον πολύ συχνά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού και οφείλονται, είτε σε κακή στάση του σώματος και λάθος εργονομία, είτε σε τραυματισμούς, είτε λόγο της γήρανσης του σώματος αντιμετωπίζονται μέσα σε λίγες συνεδρίες. Το εκάστοτε πρόβλημα μπορεί να αφορά μία απλή οσφυαλγία ή αυχεναλγία, ή κάποιου είδους σημαντικότερη εκφυλιστικού χαρακτήρα παθολογία. Από τον πιο απλό τραυματισμό ή κάθε μορφής αθλητική κάκωση.

MANUAL THERAPY - TI ΚΑΝΕΙ Ο MANUAL THERAPIST

Με τον όρο Manual Therapy, απευθυνόμαστε σε ένα προηγμένο μοντέλο θεραπευτικής προσέγγισης που περιλαμβάνει κλινικό συλλογισμό, αξιολόγηση, καθώς και ένα σύνολο διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνικών, οι οποίες εφαρμόζονται με τα χέρια και συνοδεύονται από την άρτια και λεπτομερή λήψη ιστορικού. Ο στόχος μετατοπίζεται από την απλή ανακούφιση, στη λύση των πραγματικών αιτιών του προβλήματος. Γι’ αυτό και η χρήση μηχανημάτων ελαχιστοποιείται και τη θέση τους παίρνουν στοχευμένες τεχνικές κινητοποίησης.

Κατά την εφαρμογή του MANUAL THERAPY, χρησιμοποιούνται εξειδικευμένες και εντοπισμένες τεχνικές με τα χέρια και άλλοι τρόποι διαχείρισης του εκάστοτε προβλήματος. Κατατάσσεται στις πλέον ασφαλείς θεραπευτικές μεθόδους. Στην Ελλάδα αποτελεί μία σχετικά νέα θεραπευτική προσέγγιση, που ήρθε -σε ορισμένες περιπτώσεις- να συμπληρώσει ή και να εξελίξει την μέχρι τώρα παραδοσιακή παθητική θεραπεία με μηχανήματα.


MANUAL THERAPY - ΚΙΝΗΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Η εν λόγω τεχνική είναι ιδανική για όσους πάσχουν από ορθοπεδικά προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά αναφέρονται ως «μηχανικά προβλήματα» και χρήζουν «μηχανικής θεραπείας», δηλαδή θεραπείας με τα χέρια. Πολλές φορές ακόμα και μετά από μία συνεδρία, τα ευεργετικά αποτελέσματα είναι εμφανή, καθώς τα συμπτώματα υποχωρούν, οι αρθρώσεις και οι μύες έχουν καλύτερη κίνηση και λειτουργικότητα. Τα αποτελέσματα της θεραπείας αξιολογούνται σε κάθε συνεδρία και καταγράφεται η βελτίωση της κλινικής εικόνας του ασθενούς.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Manual Therapy, είναι ότι μπορεί να γίνει παρέμβαση ακόμα και στο οξύ στάδιο. Η θεραπεία στοχεύει στο αίτιο και όχι στο σύμπτωμα, ο χρόνος θεραπείας γίνεται πιο σύντομος, η αποκατάσταση ουσιαστική και πλήρης, αποφεύγονται οι υποτροπές και ο ασθενής παύει πολύ γρήγορα να νιώθει «άρρωστος». Αποφεύγεται το ρίσκο ανάπτυξης χρόνιου πόνου και ανικανότητας, όχι μόνο σε νέα αλλά και σε ηλικιωμένα άτομα στον πληθυσμό, που μπορεί να υποφέρουν και από σοβαρές εκφυλιστικές παθήσεις, βελτιώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής τους. Ο Manual Therapist θα σας εξηγήσει την κατάσταση σας έπειτα από την εξέταση.


ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ MANUAL THERAPY;

Σύμφωνα με όλες τις έρευνες παγκοσμίως, εκτός από αποτελεσματική μέθοδος, είναι και απολύτως ασφαλής. Εφόσον ο Manual Therapist είναι εξειδικευμένος επιστήμονας υγείας δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να προκληθεί οποιαδήποτε βλάβη. Oι τεχνικές του Manual Therapy μπορούν να εφαρμοσθούν, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε πολλά μυοσκελετικά προβλήματα και σε όλες τις αρθρώσεις του σώματος. Στα πλεονεκτήματα της τεχνικής συμπεριλαμβάνονται ότι τα αποτελέσματα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις άμεσα, ότι ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί την διαφορά, σε αρκετές περιπτώσεις, ακριβώς μετά την εφαρμογή της θεραπείας.

Στο OSTEOPHYSIOπαρέχουμε θεραπείες Manual Therapy και μπορούμε να σας βοηθήσουμε στις περισσότερες περιπτώσεις μυοσκελετικών προβλημάτων που αντιμετωπίζετε με ασφάλεια και σεβασμό.

ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΑΣ:

• Δομική Οστεοπαθητική
• Χειροπρακτική
• Manual Therapy
• Βελονισμός (Dryneedling)
• Ηλεκτροβελονισμός
• Laser
• Πελματογράφημα - Αξιολόγηση κάτω άκρου
• Διαμόρφωση ορθωτικών πελμάτων

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας.

Με εκτίμηση,
Παπανικολάου Παναγιώτης
Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας
University of East London
Μέλος του Βρετανικού Επιμελητηρίου Υγείας HCPC από το 2017

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή
09:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00

OSTEOPHYSIO
Τηλέφωνο: 2331120466
Διεύθυνση: Εμμανουήλ Παππά 7, Βέροια
Βρείτε μας στο Facebook: Osteophysio
Ακολουθήστε μας στο instagram: osteophysio_veria



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ