Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θλίψη για την Ελένη Τσαλιγοπούλου - Έχασε την μητέρα της

Στη Νάουσα η κηδεία της - Τι δήλωσε ο 
Κώστας Λειβαδάς
Απέραντη θλίψη για την τραγουδίστρια Ελένη Τσαλιγοπούλου, καθώς έχασε την μητέρα της. Η Αγγελική Τσαλιγοπούλου, η οποία κατοικούσε μόνιμα στη Νάουσα, ταξίδεψε για την «Γειτονιά των Αγγέλων». σε ηλικία 93 χρονών. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Παρακαλούνται οι συγγενείς και οι φίλοι, όπως συνοδεύσουν την εκφοράν της.

Για τον θάνατο της Αγγελικής Τσαλιγοπούλου, ο στενός συνεργάτης της δημοφιλούς ερμηνεύτρια Κώστας Λειβαδάς, έγραψε χαρακτηριστικά:


«Έφυγε σήμερα στη Νάουσα και η ΑΓΓΕΛΑ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ, η μητέρα της Ελένης. Πλήρης ημερών και αγάπης, τελευταία των Μοϊκανών μιας γενιάς και μιας παρέας αλύγιστης, που έμαθε με το που γεννήθηκε τη φρίκη των πολέμων και των ξεριζωμών και πως η σκληρή δουλειά και οι τραγωδίες οι ανθρώπινες περνούν πάντα πιο υποφερτά με την παρηγοριά του Θεού, δηλαδή το τραγούδι. 

Ακούραστη, αλύγιστη επί 50 χρόνια τόσο ως οικοδέσποινα ασύλληπτη όσο και ως μύθος της εστίασης, έδωσε άρτον και οίνο και πνεύμα σε χιλιάδες ανθρώπους, χωρίς να χάσει λεπτό την αθωότητα της και την πίστη της στον άνθρωπο και τις δυνατότητες του αλλά και σε όσα είναι αόρατα. 

Οι μνήμες και οι δοξασίες του Πόντου, οι δεισιδαιμονίες και το μέλος της Πόλης και οι ανεπανάληπτες διηγήσεις της που μπορούν να κάνουν μια τριλογία τόμων για τον Ελληνισμό. 

Οικογένεια που χτυπήθηκε από το 22, από τον Δεύτερο παγκόσμιο και πως (δεν το χώρεσε ο νους μου ποτέ) τρία μικρά παιδιά φεύγουν από τη Θεσσαλονίκη με τα πόδια, περνώντας πάνω από σωρούς νεκρών και φτάνουν χωρίς συνοδό και κηδεμόνα στην ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ Νάουσας, σε μια σχεδόν τρίτη και παντοτινή πατρίδα. 15 ετών είχε το άλογο της και έμαθε να το κουμαντάρει χωρίς σέλα φυσικά.

Χαλυβδώθηκε σε όλα τα πεδία και με όλους τους τρόπους ενώ ταυτόχρονα ήταν καθημερινά η ζωντανή απόδειξη ότι οι Ακρίτες βρίσκονται στην υπεράσπιση της τρυφερότητας μας. Έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο Τάκη το 2012, κι όλο έλεγε στην αυλή και τις αγαπημένες της γάτες πως αργά ή γρήγορα θα πάει να τον βρει. Η κράση όμως η ψυχή και η αγάπη που πήρε και έδωσε την κράτησαν μέχρι σήμερα. Ένα αληθινό φαινόμενο για μένα ατόφιου ενστίκτου, δύναμης και σοφίας που την αγάπησα και τη θαύμασα για πάντα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ