Ο Άγιος Λαυρέντιος είναι από τα χωριά στο Πήλιο που σου προσφέρουν απλόχερα ό,τι ακριβώς αναζητάς από ένα παραδοσιακό και γραφικό χωριό. Αυθεντικότητα, ηρεμία, όμορφες εικόνες, στιγμές που μένουν πραγματικά αξέχαστες και μια ηρεμία που σε καθηλώνει, ενώ στα επιπλέον χαρακτηριστικά του και η εκπληκτική θέα που προσφέρει προς τα νερά του Παγασητικού.
Πνιγμένος στο γενναιόδωρο πράσινο του βουνού των Κενταύρων -περιτριγυρισμένος από καστανιές, πλατάνια και οξιές- ο Άγιος Λαυρέντιος μοιάζει να έχει σταματήσει στο παρελθόν, διατηρώντας την παραδοσιακή ταυτότητά του.
Άγιος Λαυρέντιος: Το χωριό όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει
Ένα από τα πιο όμορφα και ήσυχα χωριά του Πηλίου, λοιπόν, του Πηλίου ο Άγιος Λαυρέντιος έχει διατηρήσει ανέπαφα τα χαρακτηριστικά του στοιχεία στο πέρασμα του χρόνου, δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Με ακέραια την αυθεντικότητά του, το χωριό του Κεντρικού Πηλίου, που συναντάται σε απόσταση 20 χλμ. από το κέντρο του Βόλου, είναι γνωστό, επίσης, και για την γοητευτική θέα που προσφέρει στον Παγασητικό κόλπο.
Γραφικά πέτρινα σοκάκια με κτίρια χαρακτηριστικής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής με φυσικό σκηνικό την υπέροχη φύση της περιοχής, στα όσα σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών του χωριού. Στην κεντρική πλατεία του Αγίου Λαυρεντίου βρίσκονται παραδοσιακά καφενεία όπου μπορεί να απολαύσει κανείς τοπικό τσίπουρο με νόστιμους μεζέδες.
Κάντε μια στάση, λοιπόν, στην πλατεία Χατζίνη κι απολαύστε την ανεμπόδιστη θέα προς το βουνό και το απέναντι χωριό, τη Δράκεια. Η μαγεία του δυτικού Πηλίου ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σας.
Το όνομα του χωριού οφείλεται στη μονή του Αγίου Λαυρεντίου, σε μια τοποθεσία εξαιρετικής ομορφιάς, ακριβώς πάνω από τον οικισμό, η οποία χρονολογείται από τα μέσα του 12ου αιώνα.
Οι φυσιολάτρες μπορούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι που ξεκινάει από την πλατεία Χατζίνη και καταλήγει στη Δράκεια, ενώ ένας άλλος χωματόδρομος πάνω από το μοναστήρι οδηγεί στα Χάνια. Μέσα στο δάσος φημολογείται πως βρίσκεται η σπηλιά του μυθικού Κενταύρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.