Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το δίκιο του Τζίτζι, το backstage μιας φωτογραφίας και άλλες ιστορίες

Παραλειπόμενα από την επίσκεψη Μητσοτάκη
Ενοχλημένος ανέβηκε στο βήμα των εγκαινίων του νέου μουσείου ο Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς στην ομιλία της η προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων λησμόνησε να αναφέρει ποιος χρηματοδότησε το έργο! Μεταφέρουμε αυτολεξεί τα λόγια του Περιφερειάρχη: «Η κα. Κοτταρίδη είπε πολλά, σχεδόν όλα. Τι δεν είπε; Δεν είπε πώς έγινε το Μουσείο. Γιατί το Μουσείο αυτό δεν αναδύθηκε από τη μακεδονική γη, ούτε η ίδια και οι συνεργάτες της έβρισκαν στον αύλειο χώρο… λεφτόδεντρα για να συνεχίζουν τις εργασίες. Το Μουσείο αυτό – και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό – χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Υπήρξε όμως και συνέχεια. Στη Θεσσαλονίκη όπου υπογράφηκε η σύμβαση για το fly-over του Περιφερειακού, ο Τζίτζι είχε τετ-α-τε με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και της τα είπε τόσο νέτα-σκέτα, που δεν γράφονται…


Μια φωτογραφία με παρασκήνιο

Μπορεί να είδατε στα social media τη φωτογραφία Μπατσαρά, Συρμούλας και Πυρινού με τον Πρωθυπουργό. Αυτό που δεν είδατε σίγουρα ήταν ποιος την τράβηξε! Λοιπόν, έψαχναν εναγωνίως οι φωτογραφιζόμενοι να βρουν κάποιον να του δώσουν ένα κινητό για να πατήσει το πολυπόθητο κλικ. Ω του θαύματος περνούσε η Μαρέβα, που δεν τους χάλασε χατίρι!


Η Μαρέβα, γενικά, εντυπωσίασε με τη διακριτική της παρουσία. Ήταν παντού, ήταν δίπλα στον πρωθυπουργό, χωρίς όμως να τραβάει βλέμματα. Άρεσε πολύ ο τρόπος της πρώτης κυρίας. Για τα περί κομψότητας, έχουν γραφτεί πολλά στο παρελθόν οπότε απλώς επιβεβαιώνουμε!



Αναστενάξανε οι θάμνοι

Οι καλεσμένοι περίμεναν μέσα. Οι «ακάλεστοι» πιάσαν εγκαίρως τα κρίσιμα πόστα έξω από το Μουσείο, πανέτοιμοι να τρέξουν να αποσπάσουν μια χειραψία με τον πρωθυπουργό. Κάποιες στιγμές, ένιωθες έναν θάμνο να κουνιέται και… τσουπ! πεταγόταν ένας μπροστά στον Κυριάκο. Αποστολή εξετελέσθη!

Με μεγάλο ενδιαφέρον ο πρωθυπουργός παρατηρεί τα εκθέματα του Μουσείου






Η δικαίωση των «λαϊκιστών»

Έσπευσαν κάποιοι να χαρακτηρίσουν λαϊκιστές όσους σχολίασαν ότι τα εγκαίνια θα έπρεπε να είναι πιο οργανωμένα, με καλεσμένους από όλο τον κόσμο, σαφώς και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να ακτινοβολήσουν όπως αρμόζει στην ιστορία του τόπου μας. Κάθισαν, λοιπόν, το βράδυ μετά τα εγκαίνια στις τηλεοράσεις τους περιμένοντας να απολαύσουν ρεπορτάζ για το νέο μουσείο των Αιγών. Περίμεναν να δουν δυο πλάνα, έστω μια αναφορά…Τζίφος! Προτιμήθηκε από τα κανάλια (και από το Μαξίμου;) μια προεκλογική ατάκα του πρωθυπουργού μέσα στη λαοθάλασσα που τον υποδέχτηκε σε καφετέρια της Αλεξάνδρειας. Πώς είπατε;


Για αλλού ξεκινήσαμε, αλλού καταλήξαμε

Όραμα δεκαετιών υπήρξε για το νομό, η δημιουργία ενός μεγάλου Μουσείου στη Βεργίνα. Όμως, όλοι όσοι έβαλαν το λιθαράκι τους, όπως οι τρεις πρώην δήμαρχοι Βέροιας, μάλλον άλλο μουσείο οραματίστηκαν. Ένα μουσείο Αρχαιολογικό! Άλλο «Πολυκεντρικό» (τι στο καλό θα πεί αυτό;), ΔΕΝ είναι αρχαιολογικό. Ο χρόνος και οι επισκέπτες θα το κρίνουν.


Και μια απορία όλων που ψάχνει απάντηση

Γιατί 8 και όχι 12 ακτίνες όπως είναι το ορίτζιναλ σύμβολο των Μακεδόνων; Τι θέλει να πει ο ποιητής;





9 σχόλια:

  1. To αστέρι με τις 8 ακτίνες είναι το logo της εφορίας αρχαιοτήτων Ημαθίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο αρθρο..

    Αλλά, οι επισκέπτες θα πανε εκεί που θελουν να τους πάνε , είτε αρχαιολογικό είτε πολυκεντρικο είτε έξω από την Βεργίνα είτε στα χωράφια της Κουλούρας ουτε θα το καταλάβουν αν δεν γνωρίζουν και οσον αφορά τον χρόνο, η μνήμη των ανθρώπων είναι σαν του χρυσόψαρου.

    Και μια επισήμανση: ο ήλιος της Βεργίνας έχει 16 ακτίνες, όπως και η Χρυσή Λάρνακα των οστών του Φιλίππου Β'. Ο εικονιζόμενος ήλιος έχει 12 και είναι από την μικρή λαρνακα που βρέθηκε στον προθάλαμο του τάφου του Φιλίππου Β'.

    Με τις 8 που έχει το κτίριο αυτό, μάλλον ο ποιητής θέλει να πει πολλά και το αφήνει στην φαντασία-κριση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτη την χωρα η αντικειμενικοτητα εσβησε εν πολλοις...και ετσι οτι θελει κανει ο καθεις

      Διαγραφή
  3. Τα τελευταία χρόνια , ένα καδράκι με τον ήλιο της Βεργίνας , κυκλοφόρησε ταξίδεψε και φωτογραφήθηκε μπροστά σε τοπόσημα πόλεων όλου του πλανήτη, απο Αμερική και Καναδά , σε Αφρική και Ασία , μέχρι την Αυστραλία έφτασε το σύμβολο των Μακεδόνων !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.veriotis.gr/2014/06/blog-post_8067.html , το ξυλόγλυπτο αστέρι της Βεργίνας !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ότι δικαιολογίες και να ψάχνετε, αυτά δεν ήταν εγκαίνια Μουσείου των Αιγών.
    Προεκλογική συγκέντρωση ήτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως και οι ματαιοδοξοι ΕΚΕΙ...

      Διαγραφή
    2. και το παράξενο είναι, γιατί ένα τέτοια Μουσείο σε μια τέτοια περιοχή δεν έχει την αντιμετώπιση - προβολή που του αρμόζει από ένα Πρωθυπουργό και μια Κυβέρνηση οι οποίοι ετοιμάζονται και για εκλογές ;
      για αυτό θα απαντήσει κανείς ;
      παράξενα πράγματα ...

      Διαγραφή
  6. Η προδοσία της Μακεδονίας συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ