Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πώς να φτιάξουμε εορταστικό χοιρινό με δαμάσκηνα

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε σήμερα το βράδυ ή αύριο το μεσημέρι στα τραπέζια της Πρωτοχρονιάς; Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει χοιρινό με δαμάσκηνα και πατάτες στον φούρνο και το αποτέλεσμα; Λουκούμι! Ιδανκό γεύμα για ένα εορταστικό ή καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, δίνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο πιάτο, ενώ η γεύση του αρέσει σε όλους. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και τον τρόπο εκτέλεσης και δοκιμάστε να το φτιάξετε!


Υλικά

1,5 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
½ φλ. ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 κόκκους μπαχάρι
2 κ.σ. Πετιμέζι
2 ξύλα κανέλα
2 φύλλα δάφνης
2 σκ. σκόρδο
200 γρ. ξερά δαμάσκηναχωρίς κουκούτσι
200 γρ. ξερά βερίκοκα χωρίς κουκούτσι
500 γρ κάστανα (καθαρισμένα και βρασμένα).
750 ml κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα ξύλα κανέλας και τη δάφνη.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας και αφού σοταριστεί καλά, προσθέτουμε τα φρούτα και τα κάστανα.

Προαιρετικά προσθέτουμε το πετιμέζι και έπειτα κόκκινο κρασί (όχι άλλα υγρά).

Αλατοπιπερώνουμε, μεταφέρουμε στον φούρνο, σε γάστρα, και μαγειρεύουμε για 2,5 – 3 ώρες στους 170 βαθμούς.

Ιδανικά σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.

Καλή χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ