Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ερωτήσεις για Ροδοχώρι και Βέροια κατέθεσε στη Βουλή η Ελληνική Λύση

Δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις απο αφορούν θέματα της Ημαθίας κατέθεσαν ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Απόστολος Αβδελάς και ο Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Χήτας. Οι δύο εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκαν στην «Κινητοποίηση μηλοπαραγωγών Ροδοχωρίου Ημαθίας» και στην «Ανάδειξη λιθόστρωτης οδού (καλντεριμιού) στη Βέροια». Διαβάστε αναλυτικά τις δύο ερωτήσεις που κατατέθηκαν:

Των: Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Κινητοποίηση μηλοπαραγωγών Ροδοχωρίου Ημαθίας»

Κύριε Υπουργέ, Προσφάτως, όπως ενημερωθήκαμε, σε αρκετά σημεία των περιοχών Θεσσαλίας και Μακεδονίας κινητοποιηθήκαν οι μηλοπαραγωγοί. Μεταξύ αυτών κινητοποιήθηκαν με τρακτέρ και οι μηλοπαραγωγοί του Ροδοχωρίου Ημαθίας. 

Η κινητοποίησή τους έγκειται τόσο στη διατήρηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στη νέα ΚΑΠ για τα μήλα, ως κεντρικό αίτημα, όσο και στη γενικότερη στήριξη των αγροτών για την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής των αγροτών. 

Σε ψήφισμά τους, μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι η παράλληλη αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, του πετρελαίου και των ζωοτροφών στα αγροτικά μέσα και εφόδια αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να παράγουν.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεστε όπως διατηρήσετε τους μηλοπαραγωγούς Ροδοχωρίου Ημαθίας και κατ΄ επέκταση το σύνολο των μηλοπαραγωγών στη συνδεδεμένη ενίσχυση και με τη νέα ΚΑΠ;
2. Πώς διατίθεστε να διαχειριστείτε τα επιμέρους στοιχεία του περιεχομένου του ψηφίσματος των μηλοπαραγωγών Ροδοχωρίου Ημαθίας προς όφελος αυτών;

.......................................................................................................


Του: Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Ανάδειξη λιθόστρωτης οδού (καλντεριμιού) στη Βέροια»

Κυρία, κύριοι Υπουργοί,

Όπως μας πληροφόρησαν κάτοικοι της Βέροιας, πρόσφατα και κατά τη διάρκεια εργασιών ανάπλασης περιοχής της Βέροιας, πλησίον της γραφικής - και ιδιαιτέρου αρχιτεκτονικού μνημείου - Γέφυρας «Καραχμέτ», εντοπίστηκε και αποκαλύφθηκε λιθόστρωτη οδός (καλντερίμι). 

Η εν λόγω λιθόστρωτη οδός είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό στοιχείο της ταυτότητας των παραδοσιακών γειτονιών της Βέροιας. Αίτημα των κατοίκων είναι η ανάδειξη και συντήρηση της αποκαλυφθείσας οδού σε συνδυασμό με την ιστορικότητα της αναφερθείσας Γέφυρας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε όπως συντηρήσετε και αναδείξετε τον εν λόγω λιθόστρωτο δρόμο, ως επιπρόσθετο συνεκτικό στοιχείο της Γέφυρας «Καραχμέτ» και κατ΄ επέκταση της γραφικότητας των παραδοσιακών συνοικιών της Βέροιας;

1 σχόλιο:

  1. Ρωτήστε τι θα γίνουν με τα φτωχά ντεμινιμης τον παραγωγών μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ