Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φέρτε τον στη Βέροια… χθες!

Παρελθόν από την Καλαμάτα αποτελεί ο επιθετικός Αριστείδης Κόκκορης. Μήπως η «Βασίλισσα» να εξετάσει την περίπτωσή του; Ο ταχυδυναμικός winger έλυσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Καλαμάτας και πλέον βρίσκεται στην αναζήτηση του επομένου σταθμού της καριέρας του. Επίσης το ίδιο ισχύει και για τους Aσαμόα και Κουρούπη, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας της Μεσσηνίας, αναμένεται να ακολουθήσουν την πόρτα της εξόδου άλλοι δύο ποδοσφαιριστές.

Ο Κόκκορης δεν υπολογίζεται φέτος με βάση τα γραφόμενα από τον ”Αλενατόρε” Νίκο Αναστόπουλο κι έτσι ο επιθετικός από την Πάτρα κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος!

Γράφει ο Βασίλης Αλαμπορινός για το sportsfan.gr

Η Βέροια από την άλλη, δεν έχει κλασσικούς wingers εκτός από τον Φασίδη, ο οποίος λογίζεται για την κάλυψη βασικά 2 θέσεων (και αυτής του φορ), καθώς και τους άτυχους Δεμηρτζόγλου και Μπάιντου, οι οποίοι δύσκολα θα επανέλθουν μέσα στη φετινή χρονιά. Μήπως ο Αριστείδης Κόκκορης αποτελεί μία καλή λύση για την ενίσχυση της ομάδας κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου;

Θεωρώ πως είναι ποδοσφαιριστής ”λαβράκι” και πως ο Αναστόπουλος κακώς δεν τον χρησιμοποιεί φέτος (βέβαια αυτό έχει να κάνει και με τον σχηματισμό) καθώς και την κάλυψη που έχει στις θέσεις με Πασά (ο οποίος όμως αυτόν τον καιρό είναι επίσης τραυματίας) και Ρόβα. Αν δεν τον θέλουνε στην Καλαμάτα, κακό του κεφαλιού τους! Εκτός και αν υπάρχει κάτι άλλο…

Η καρτέλα του Αριστείδη Κόκκορη στο transfermarket

Είναι γεγονός πως για αυτόν μου είχαν μιλήσει με πολύ κολακευτικά λόγια για τις ικανότητές του, τόσο ο πρώην προπονητής της ”Βασίλισσας” Παύλος Δερμιτζάκης όσο και άλλοι που ασχολούνται τεχνικά με το ποδόσφαιρο. Ακόμη και όταν ο παίκτης ήταν στην Καβάλα, ο επίσης πρώην τεχνικός της Βέροιας Κώστας Ανυφαντάκης, δεν τον έβγαζε από την 11άδα.

Τον έχω παρακολουθήσει αρκετά, κυρίως στη Football League με τη φανέλα της Καβάλας, αλλά και πέρυσι σε κάποιες του συμμετοχές. Από την πρώτη στιγμή που τον είδα, είπα ”Ώπα; Τι έχουμε εδώ; Τι παιχτούρα είναι αυτή;”, θέτοντας τέτοιου τύπου ερωτήματα στον εαυτό μου.

Ο Κόκκορης είναι ένας όπως είπαμε ένας ταχυδυναμικός ποδοσφαιριστής, κοντούλης, είναι όμως δυναμικός, με άψογη τεχνική κατάρτιση, ντρίμπλα και απελευθέρωση εν κινήσει από τις καλύτερες που υπάρχουν, καλή πάσα, φοβερά ψυχικά και πνευματικά στοιχεία αγώνα και συμπαθητικά τελειώματα. Αυτά ισχύουν σε γενικές γραμμές. 

Αριστερό αλλά και δεξί πόδι σε ικανοποιητικό βαθμό χρήσης, παίζει ως εξτρέμ αριστερά, ως πλάγιος εσωτερικός επιθετικός στην απέναντι πτέρυγα (λιγότερο προτιμητέο) αλλά παίζει εξαιρετικά και ως 2ος φορ σε σχηματισμούς των 2 με παιχνίδι που η μπάλα παίζεται κάτω στο χορτάρι. Είναι ένας ποδοσφαιριστής – μανούλα για τα transitions. Σε βρίσκει στην αντεπίθεση και δεν τον πιάνεις ”ούτε με λάσο”. Και είναι και καλός στην εφαρμογή της τακτικής, όπως καλός επίσης και στα μαρκαρίσματα.

Δεν γίνεται με τίποτα να ξεχάσω πως στις αναμετρήσεις της ”Βασίλισσας” με την Καβάλα (όπως και με άλλους αντίπαλους), ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έκανε ”γιο-γιο” ποδοσφαιριστές ”όχι ό,τι να’ ναι”, αλλά ποδοσφαιριστές όπως ο Απόστολος Σκόνδρας, ο captain Στέλιος Μαραγκός και κάτι Οικονόμου και λοιποί που ακόμη θα τον θυμούνται, βάζω στοίχημα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο εδώ μέσα, είχε κάνει όλη την άμυνα της Βέροιας άνω-κάτω σε φάσεις επιθετικής μετάβασης.

Υπάρχει βέβαια ένας τραυματισμός στο παρελθόν που δεν θυμάμαι σε ποιο σωματοδομικό σημείο ήταν (νομίζω γόνατο), ο οποίος του ”έκοψε” κάπως τα μεγάλα ποδοσφαιρικά φτερά που έχει, αλλά ιδού η Ρόδος που λένε! Και μην πει κανείς πως αν υπήρχε έστω και πριν πολλά χρόνια τραυματισμός τότε δεν το εξετάζουν οι ομάδες, διότι θα του δώσω καμιά 10αριά πρόσφατα παραδείγματα που θα του αποδείξω το αντίθετο. 

Άλλωστε αν ο παίκτης είχε περάσει από σωστή ιατρική επέμβαση, θεραπεία και αποκατάσταση, τότε αν δεν ήταν ”διαλυμένος”, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα θεωρητικά για να παίζει και μάλιστα χωρίς υποτροπές. Το ξεψαχνίζεις, τον εξετάζεις και αν υπάρχει προοπτική ιατρικής και εργοφυσιολογικής πλέον αρτιότητας, τον βάζεις μέσα στο αυτοκίνητο και τον φέρνεις στην οδό Σταδίου στη Βέροια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ