Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυτός είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου - Διαφωνεί κανείς;

Kataskopos speaking
«Έφυγε» και ο τεράστιος Πελέ. Μετά τον Κρόιφ, τον Μαραντόνα, ένας ακόμα θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, την... έκανε για να παίξει μπαλίτσα στα γήπεδα του Παραδείσου. Είναι σίγουρο πως αν βρεθούνε αυτοί οι τρεις στον ουρανό, οι άγγελοι θα τρελαθούν με τα τσαλιμάκια τους. Υπήρξαν οι μεγαλύτεροι σταρ του ποδοσφαίρου. Ο Πελέ μεγαλούργησε το 1960, ο Κρόιφ το 1970 και ο Μαραντόνα το 1980. Κακά τα ψέματα όμως, ο κορυφαίος ήταν ο Βραζιλιάνος. Είναι ο μοναδικός που ακόμα και σήμερα έχει κατακτήσει τρία μουντιάλ. Μόνο ο Εμπαπέ κυνηγάει να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του. 


Για να φανταστείτε γιατί μέγεθος μιλάμε, ο Πελέ σε ηλικία 17 χρονών πήρε μόνος του το μουντιάλ του 1958 στην Σουηδία. Μέσα σε 12 χρόνια κατέκτησε τρία παγκόσμια κύπελλα και έβαλε γκολάρες που παραμιλούσε ολόκληρος ο πλανήτης. Πέτυχε συνολικά 12 γκολ σε 14 παιχνίδια και είχε πάνω από 10 ασίστ. 

Αυτή η παικτούρα, αν είχε τα σύγχρονα μέσα, τους γιατρούς, τους διαιτολόγους, τα μηχανήματα, τις τωρινές συνθήκες - εγκαταστάσεις και κυρίως την προστασία της διαιτησίας (τότε για να βγει κίτρινη κάρτα, ο παίκτης έπρεπε να βγάλει αίμα), θα έπαιζε μπάλα για άλλα 6-7 χρόνια και θα προλάβαινε ένα ακόμα Μουντιάλ.


Την δεκαετία του 1990 διέπρεψαν ο Ζιντάν και το φαινόμενο ο Ρονάλντο (Θεέ μου τι παικταράδες και οι δύο - Ημασταν τυχεροί που τους θαυμάσαμε να παίζουν στην ίδια ομάδα, την Ρεάλ Μαδρίτης) και τον 21 αιώνα είδαν τα ματάκια μας Μέσι και Κριστιάνο. 

Αν θα μπορούσα να τους βάλω όλους αυτούς σε ιεραρχία θα έλεγα:

1) Πελέ 
2) Μέσι 
3) Μαραντόνα
4) Κρόιφ
5) Ρονάλντο (Φαινόμενο)
6) Κριστιάνο Ρονάλντο
7) Ζιντάν

Τον Μέσι τον βάζω πιο πάνω από τον Μαραντόνα, γιατί είχε μεγαλύτερη διάρκεια σαν ποδοσφαιριστής. Ο Ντιέγκο μετά τα 30, δηλαδή μετά το Μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία τα παράτησε, έμπλεξε και με τα ναρκωτικά, αντίο ζωή, ενώ ο «κοντός» στα 35 του κατέκτησε την κούπα στο Κατάρ.


Θεωρώ πως αυτοί οι επτά παίκτες είναι οι κορυφαίοι των κορυφαίων, με βασιλιά φυσικά τον πανμέγιστο Πελέ. Καλό ταξίδι Edson Arantes do Nascimento, όπως ήταν το κανονικό του όνομα. Μας μάγεψες και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ! 

Πάρτε μια γεύση τι έστι Πελέ:

8 σχόλια:

  1. Κατάσκοπε είσαι για τα γίδια. Ποιος Κρόιφ ρε; Έβαλες τον Ρονάλντο στην 6η θέση; Είσαι άσχετος!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από ότι βλέπω έχεις κόλλημα με Βραζιλιάνους και Αργεντίνους. Το ευρωπαικό ποδόσφαιρο έχει βγάλει παικταράδες και εσύ έβαλε μόνο τον Ζιντάν και τον Κρόιφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά ρε δεν βάζεις Πλατινί και μας βάζεις Ζιντάν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για μενα οι πεντε καλυτεροι ειναι...
    1 Τασος Παντος
    2 Κολιτσιδακης
    3 Αλέκος Τάτσης
    4 Τζακ Χατζηαθανασιου
    5 Κωλομπούρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γκαρίντσα ..ο μεγαλύτερος από όλους!!διαβάστε πώς τον λατρεύουν στην Βραζιλία και μάθετε από μπάλα.απλα ο άνθρωπος έπινε πάρα πολλή και αυτοκαταστραφηκε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο καλύτερος όλων με διαφορά, είναι ο ....Μπουκ μεικερ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καθε εποχη εχει τον "καλυτερό" της. κανενας δεν μπορει να συγκριθει με αλλους αλλης εποχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ