Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Αργεντινή - Ο Μέσι κάθισε στον θρόνο του

«Βασιλιάς» στον καλύτερο τελικό της ιστορίας
Έπειτα από μια επική «μάχη» που κρίθηκε στα πέναλτι μετά το 3-3 των 120 λεπτών, ο Μέσι με δυο γκολ νίκησε τη Γαλλία του πρίγκιπα Μπαπέ (χατ τρικ) και έστεψε την Αργεντινή πρωταθλήτρια κόσμου! Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να βιώσει την απόλυτη λύτρωση στο... 90΄. Στο τελευταίο του παιχνίδι σε Μουντιάλ, στην τελευταία του ευκαιρία να βαδίσει στο ίδιο μονοπάτι με τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Μα κυρίως στην ύστατη ζαριά του να ολοκληρώσει αυτή την αιώνια υπόσχεση που ένιωθε ότι πάντα χρωστάει στην Αργεντινή: ένα Παγκόσμιο Κύπελλο! 

Και στον κορυφαίο τελικό όλων των εποχών, ο «βασιλιάς» Μέσι τα κατάφερε! Ακόμα κι αν η Γαλλία του πρίγκιπα Μπαπέ (χατ τρικ) σκαρφιζόταν κάθε φορά κι από έναν νέο τρόπο για να παραμένει ζωντανή, ο θρύλος της Αργεντινής με δυο γκολ έδειξε αποφασισμένος να στέψει τη χώρα του πρωταθλήτρια. 

Σε ένα μυθικό ματς με συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων και... ισορροπία για 120 λεπτά κανονικής διάρκειας (2-2) και παράτασης (3-3), η Αργεντινή νίκησε 4-2 στα πέναλτι την παγκόσμια πρωταθλήτρια και της πήρε τον θρόνο ως νέα βασίλισσα του ποδοσφαίρου.


Μέσι: Αδιαπραγμάτευτος MVP o πρωταθλητής κόσμου με την Αργεντινή

Ο Μέσι σκαρφάλωσε το πιο ψηλό ποδοαφαιρικό βουνό, κατέκτησε το Μουντιάλ με την Αργεντινή και ανακηρύχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης. Οι ποδοσφαιρικοί Θεοί του το χρωστούσαν. Ύστερα από όλα τα δάκρυα, μετά από όλες τις ταμπέλες του «αποτυχημένου» που χρειάστηκε να κουβαλήσει στους ώμους του, ο Λιονέλ Μέσι τα κατάφερε! Οδήγησε την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου και σήκωσε το χρυσό τρόπαιο του Μουντιάλ σε έναν μυθικό τελικό απέναντι στη Γαλλία.

Μετά από 36 χρόνια η Αργεντινή είναι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια με τον 35χρονο σταρ δικαίως να ανακηρύσσεται MVP της διοργάνωσης. Άλλωστε, οι δικές του ηγετικές εμφανίσεις, η δική του μαγεία υπήρξε η «δύναμη» πίσω από την επιτυχία της χώρας του.

Συνολικά, πέτυχε επτά γκολ και μοίρασε δύο ασίστ. Έτσι, πέρα από το ολόχρυσο μετάλλιο, ο Μέσι σπίτι του θα πάει κι αυτό το βραβείο, για να του θυμίζει για πάντα πως αυτό το Μουντιάλ ήταν το δικό του.


2 σχόλια:

  1. Τα ειδαμε με τα μάτια μας μην προσπαθείτε να τα δούμε με τα αυτιά μάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όφειλε να το πάρει η Ευρωπαϊκή ομάδα. Και ευτυχώς τα κατάφερε. If you know what we mean....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ