Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας: «Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί το νέο νομοσχέδιο - Εσκεμμένος ο χρόνος ψήφισης»

Συνέντευξη τύπου του προέδρου Μάκη Ισαακίδη
Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, με αφορμή την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την υγεία, παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου 2022 ο νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Μάκης Ισαακίδης. Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν και τα μέλη του νεοσυγκροτηθέντος Διοικητικού Συμβουλίου, η Γενική Γραμματέας Ελένη Μπάμπαλου και τα μέλη Πέτρος Θεμελής και Χριστίνα Αθανασιάδου. Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Ισαακίδης είπε πως η συνέντευξη παραχωρείται και ως αρχή ενός νέου κύκλου εξωστρέφειας του Ιατρικού Συλλόγου, απέναντι στους πολίτες, που θα ενημερώνονται για τα νέα μέσω των ΜΜΕ.




Αναφερόμενος στην πανδημία, ο κ. Ισαακίδης είπε πως δίδαξε πολλά, ενώ πλέον, την μετά πανδημία εποχή, ο χώρος της υγείας περνάει φάση αναγέννησης. Σχετικά με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είπε πως στάθηκε όρθιο και λειτούργησε με τον καλύτερο τρόπο, με το προσωπικό του και την συλλειτουργία των μονάδων Βέροιας και Νάουσας, ενώ δίδαξε πως Δημόσιο και Ιδιωτικό Σύστημα Υγείας μπορούν να συλλειτουργήσουν, κάτω όμως από διαφανείς διαδικασίες.




Εξέφρασε την αντίθεση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας στο νέο νομοσχέδιο για την υγεία, λέγοντα μάλιστα πως η επιλογή του χρόνου ψήφισής του ήταν εσκεμμένη, λίγο μετά τις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, όπου υπήρχε κενό Διοίκησης τόσο τοπικά αλλά στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ώστε να μην υπάρξει καμία αντίδραση.

«Ζητούμε να αποτρέψουμε την εφαρμογή των άρθρων 7, 10, 15 και 16. Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί είναι το νομοσχέδιο για την υγεία. Αν θέλουμε να ξεκινήσουμε να χτίζουμε ένα νέο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, πρέπει να ξεκινήσουμε από οικονομικά μεγέθη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ισαακίδης.




Σε τοπικό επίπεδο, ο πρόεδρος ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή σε 2 σοβαρά ζητήματα στη Δημόσια Υγεία της Ημαθίας, την κατάσταση στις παθολογικές κλινικές των Νοσοκομείων που υπολειτουργούν καθώς υπάρχουν ελάχιστοι γιατροί και την κατάσταση στα Κέντρα Υγείας της Ημαθίας, καθώς όπως είπε το σύστημα του προσωπικού γιατρού δεν λειτούργησε και στα Κέντρα Υγείας έχει πέσει μεγάλο βάρος.




Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Μάκη Ισαακίδη στο παρακάτω βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ