Σε ένα τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το πράσο για 2' ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄. Ρίχνουμε το ρύζι, το κάρυ, τη σόγια, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τηγανίζουμε το ρύζι για μερικά λεπτά και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε το καλαμπόκι και αφού δέσουν λίγο τα υλικά μας, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Υλικά
300 γρ. βρασμένο ρύζι
1 πράσα, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λωρίδες
250 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
1½ κ.γ. κάρυ
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
40 ml ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Αλάτι, πιπέρι
Για topping
λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
λίγα κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Υλικά
300 γρ. βρασμένο ρύζι
1 πράσα, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λωρίδες
250 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
1½ κ.γ. κάρυ
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
40 ml ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Αλάτι, πιπέρι
Για topping
λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
λίγα κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.