Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έρευνα: Οι Αλβανοί θεωρούν τους Έλληνες ως το λαό που κάνει τις περισσότερες διακρίσεις σε βάρος τους

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αλβανία και μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Euronews Αλβανίας, αποκαλύπτει ότι οι Αλβανοί θεωρούν τους Έλληνες ως το λαό που κάνει τις περισσότερες διακρίσεις εναντίον τους. Παρόλο που Αλβανοί και Έλληνες είναι γείτονες και η ιστορία τους συνδέεται πολύ, οι Αλβανοί αισθάνονται να λαμβάνουν περισσότερες διακρίσεις από τους Έλληνες. Ερωτηθέντες οι Αλβανοί από το Βαρόμετρο του Euronews Αλβανίας, ποιο από τα ευρωπαϊκά έθνη είναι πιο μεροληπτικά απέναντι στους Αλβανούς μετανάστες, το 66,5% απάντησε ότι είναι οι Έλληνες.

Με σημαντική διαφορά από τους Έλληνες στη λίστα ακολουθούν οι Άγγλοι με 13,3%, οι Γάλλοι με 7,3%, οι Γερμανοί με 4%, οι Ιταλοί με 3,5%, οι Ολλανδοί με 1,3%, οι Σκανδιναβοί με 1,2%, οι Αυστριακοί με 1,1%., οι Ελβετοί 0,8%, οι Βέλγοι 0,6% και οι Ισπανοί 0,5%.

Στο μεταξύ, όταν ρωτήθηκαν ποια είναι τα πιο φιλόξενα έθνη προς τους Αλβανούς, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι Ιταλοί με 38,7%, ακολουθούν οι Γερμανοί με 33,6%, οι Έλληνες με 8,4%, οι Άγγλοι με 5,1%, οι Ελβετοί 1,7 %, οι Γάλλοι με 1,4%, οι Βέλγοι και οι Ισπανοί με 0,6%, οι Ολλανδοί 0,5% και οι Σκανδιναβοί 0,4% σύμφωνα πάντα με το Euronews Αλβανίας.

Το παράδοξο στην έρευνα είναι ότι παρόλο που το 66,5% των Αλβανών πιστεύει ότι οι Έλληνες είναι ο λαός με τις περισσότερες διακρίσεις έναντι των Αλβανών, την ίδια στιγμή πιστεύουν ότι είναι και ο λαός με τον οποίο μοιάζουν περισσότερο.

Σε ερώτηση από το Βαρόμετρο του Euronews Αλβανίας, ποιος είναι ο λαός με τον οποίο μοιάζουν περισσότερο οι Αλβανοί, το 45,4% των Αλβανών απάντησε ότι είναι οι Έλληνες.

Ακολουθούν οι Ιταλοί με 34,9%, που όσον αφορά τις διακρίσεις, σε αντίθεση με τους Έλληνες, καταλαμβάνουν μόλις το 3,5%.

Στη λίστα των λαών με τους οποίους οι Αλβανοί πιστεύουν ότι έχουν ομοιότητες ακολουθούν οι Γερμανοί με 9,6%, οι Αυστριακοί με 2,9%, οι Ισπανοί με 2,2%, οι Άγγλοι με 1,8%, οι Ελβετοί με 0,9%, οι Βέλγοι με 0,8% και οι Ολλανδοί και οι Σκανδιναβοί με 0,2%.

13 σχόλια:

  1. Οι λόγοι:
    Η πολιτική Χότζα εχει περάσει στο υποσυνείδητο του λαού της Αλβανίας.
    Η ενοχή που αισθάνονται για την Β.Ήπειρο και την παράλογη κατοχή της από το Αλβανικό κράτος με την απαίτηση - επιβολή της δήθεν προστάτιδας -φίλης χώρας Ιταλίας, η οποία πρωτοστάτησε και για την δημιουργία -ίδρυση αλβανικού κράτους ( ως κράτος προτεκτοράτο -δορυφόρο της).
    Οι απαράδεκτες εγκληματικές συμπεριφορές της πρώτης περιόδου από πολλά εγκληματικά στοιχεία που ήρθαν στη χώρα μας.
    Και τέλος η γνωστή διαχρονική αντιπάθεια - ζήλια σχεδόν όλων τον βαλκανικών λαών προς τον ελληνικό, λόγω της ιστορικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανωτερότητας του ελληνισμού.
    Και όμως η Ελλάς είναι ίσως η μόνη χώρα της περιοχής που τους βοήθησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διαζυγιο κ. προερδε.πληρονω οσω οσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχα! Η λέξη φιλότιμο υπάρχει μόνο στην Ελλάδα μπουχαχα! Μόνο αρχαιόπληκτη θεωρία, χρυσαυγιτισμός, πουτινισμός και δραχμιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αντίστοιχη λέξη στα αρβανίτικα: : μπέσα.

      Διαγραφή
    2. Στα αλβανικά και τα ελληνικά η λέξη μπέσα (αλβανικά: besa‎) αναφέρεται σε ένα εθιμοτυπικό κώδικα τιμής με ρίζες στο Μεσαίωνα. Η σύγχρονη ερμηνεία της μπέσας αποδίδεται με τη λέξη αξιοπιστία, ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΕΤΑΙ

      Διαγραφή
  4. Δεν είναι τυχαίο που και οι ίδιοι οι Αλβανοί αν τους πεις είσαι 'Αλβανός'' παρεξηγούνται, καθώς η λέξη ''Αλβανός'' έχει ταυτιστεί με την εγκληματικότητα και την κακομοιριά.
    Επίσης όλοι κυκλοφορούν με ψεύτικα Ελληνικά ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρεξηγούνται, γιατί η πρόθεση με την οποία προσφωνείτε κάποιον Αλβανό, έχει πάντα αρνητικό πρόσημο εκ μέρους σας και οχι γιατί ντρέπονται για την καταγωγή τους. Τα ψεύτικα ελληνικά ονόματα, γίνονται αφενός χάριν ευκολίας, γιατί είστε ανίκανοι να προφέρετε οποιαδήποτε άλλη διάλεκτο πέραν της ελληνικής και αφετέρου γιατί η δίκη σας νοοτροπία επέβαλε στον αλβανικό λαό να αφομοιωθεί με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένου και της ελληνοποίησης των ονομάτων.

      Διαγραφή
  5. Δεν θα πρέπει να βλέπουμε τους Αλβανούς ρατσιστικά πρώτα διότι δεν μπορούμε να βλέπουμε ρατσιστικά κανένα συνάνθρωπό μας και δεύτερον διότι είναι Ελληνικό φίλο.
    Από εκεί και μετά ο λόγος που δυστυχώς ορισμένοι βλέπουν τους Αλβανούς καχύποπτα και κακοπροαίρετα είναι διότι όταν ήρθαν πριν 30 χρόνια περίπου ήρθαν με κακή και παραβατική συμπεριφορά και φόβησαν την Ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποιο από τα ευρωπαϊκά έθνη είναι πιο μεροληπτικά απέναντι στους Αλβανούς μετανάστες, το 66,5% απάντησε ότι είναι οι Έλληνες.
    ποιος είναι ο λαός με τον οποίο μοιάζουν περισσότερο οι Αλβανοί, το 45,4% των Αλβανών απάντησε ότι είναι οι Έλληνες.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΑΡΟΙΟΜΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ...
    Ο ΟΜΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΟΙΟ ΚΑΙ Η ΚΟΠΡΙΑ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΑ...
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΑΓΧΗ...ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ,ΑΠ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στη Βρετανία αναρτιούνται πώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα γέμισαν οι φυλακές τους με 12.000 αλβανούς κρατουμένους. Δεν ήξεραν. Δεν ρώτησαν;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατι δεν φευγουν Ιταλια που εχει κ καλυτερα μεροκαματα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην Βρετανία έχουν πάθει πλάκα από τους Αλβανούς έγκλημα παρεμμποριο γέμισαν τις φυλακές. Πείτε την λέξη Αλβανός σε έναν Άγγλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τυχαιο που το HOLYWOOD στη τριλογια της ταινιας Η ΑΡΠΑΓΗ
    ο πρωταγωνιστης τα εβαλε με τη Αλβανικη μαφια στη Γαλλια και στη Τουρκια?
    χαχααα ουνα φατσα ουνα ρατσα ΑΛΜΠΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ