Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απίστευτοι οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης - Ξεσήκωσαν όλη τη Βέροια παραμονή Πρωτοχρονιάς

Χορός, πειράγματα και αλευρώματα!
Το πανάρχαιο δρώμενο των Μωμόγερων αναβίωσε στη Βέροια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Σάββατο 31/12, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας. Η νύφη, η γριά, ο γέρος, η αρκούδα, ο κυνηγός, ο αστυνομικός, ο διάβολος, ο γιατρός και οι χορευτές της Λέσχης, ξεσήκωσαν όλο το κέντρο της Βέροιας χορεύοντας με συνοδεία λύρας, νταουλιού και άλλων παραδοσιακών οργάνων, με την γριά και την νύφη να πειράζουν τον κόσμο με φιλιά και αλευρώματα.


Οι Μωμόγεροι ξεκίνησαν από τις 11 το πρωί από το Τσερμένι, κατέβηκαν προς πλατεία Ωρολογίου, μπήκαν στο κέντρο της Βέροιας και ξεσήκωσαν όσους βρέθηκαν στο διάβα τους, είτε περαστικούς, είτε όσους καθόταν στα καφέ και τα τσιπουράδικα της πόλης, ακόμα και οδηγούς αυτοκινήτων που βρέθηκαν στον δρόμο τους.


Σε πολλά σημεία της πόλης έκαναν στάση στήνοντας χορό και παρασέρνοντας μαζί τους τον κόσμο. Έπειτα από μια πολύωρη περιπλάνηση, έφτασαν στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Πρ. Ηλία, όπου για περίπου μισή ώρα πρόσφεραν θέαμα και διασκέδαση στον κόσμο που μαζεύτηκε να τους απολαύσει, ενώ από την τσαχπίνα νύφη δεν γλίτωσε ούτε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, που αφού κατάφερε να αντισταθεί στο κόρτε της και να αποφύγει το πρόστιμο του χωροφύλακα, δεν της χάλασε το χατίρι για έναν χορό και μπήκε στον κύκλο μαζί με τον πρόεδρο της Ε.Λ.Β. Νίκο Τομπουλίδη.


Οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης, αφού κατάφεραν για μια ακόμη χρονιά να μετατρέψουν ολόκληρη την πόλη σε μια μεγάλη γιορτή, παρουσιάζοντας το δρώμενο όπως ακριβώς το μετέφεραν οι πρόγονοί μας από τον Πόντο, κατέληξαν στην πλατεία Ελιάς για ένα τελευταίο γλέντι πριν αναχωρήσουν για Ραχιά.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:


























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ