Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα Χριστούγεννα είναι απλά η αφορμή για να τρώμε μελομακάρονα! Δείτε πώς να τα φτιάξετε

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς

Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνεται. Όλοι το ξέρουν αυτό. Και όλοι περιμένουν την περίοδο αυτή για να απολαύσουν τις πεντανόστιμες αυτές μπουκιές με μέλι και τριμμένο καρύδι. Αν και νηστίσιμα, τα μελομακάρονα βρίσκονται σε κάθε χριστουγεννιάτικο τραπέζι, γιατί πέρα από νόστιμα είναι και ελαφριά και από τα πιο υγιεινά γλυκά των εορτών. Ο σεφ του veriotis.gr μας δείχνει πώς να φτιάξουμε τα τέλεια μελομακάρονα. Φτιάξτε τα και το σπίτι σας θα μυρίσει Χριστούγεννα!

Υλικά

2 φλ. Σπορέλαιο
1 φλ. Χυμό πορτοκάλι
1φλ. Ζάχαρη
1 φλ. Σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. σόδα (μαγειρική)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
6-7 φλ. Αλεύρι γ.ο.χ

Σιρόπι

3 φλ. Νερό
2 φλ. Ζάχαρη
1 φλ. Μέλι
2-3 ξύλο κανέλα
2-3 γαρίφαλο (καρφάκια)
Λίγο τριμμένο καρύδι ή φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκάλι. Βάζουμε σε μια μπασίνα όλα τα υλικά μας, κρατώντας μια κούπα αλεύρι για το τέλος, αν χρειαστεί. Ζυμώνουμε καλά, είτε στο μίξερ, είτε στο χέρι, πλάθουμε σε σχήμα του μελομακάρονου ή κόβουμε με κουπάτ στο σχέδιο που επιθυμούμε. Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για 25΄-30΄στους 160.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά μας κ βράζουμε όχι πολύ δυνατά. Να δέσει λίγο το σιρόπι.

Αφού βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.

Πασπαλίζουμε από πάνω με το τριμμένο καρύδι και σερβίρουμε.

Καλές γιορτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ