Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πελέ: Πέθανε ο θρύλος της Βραζιλίας σε ηλικία 82 ετών

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 82 ετών, ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου, Πελέ, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, προκαλώντας θλίψη σε ολόκληρη την ποδοσφαιρόφιλη και μη υφήλιο. Νοσηλευόταν εδώ και εβδομάδες σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου, άφησε την τελευταία του πνοή στις 15:27 τοπική ώρα, λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας που σχετίζεται με τον καρκίνο.


Ο Πελέ, ο «βασιλιάς» του ποδοσφαίρου, υπήρξε μια από τις πιο επιβλητικές αθλητικές φιγούρες όλων των εποχών. Το ρεκόρ του - των 1.281 γκολ σε 1.363 αγώνες - δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα, ενώ εκείνος θα μείνει στην ιστορία και ως ο ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις φορές (τα έτη 1958, 1962 και 1970), την πρώτη φορά όντας μάλιστα μόλις 17 ετών. 

Η ανάρτηση με την οποία η κόρη του Πελέ ανακοίνωσε τον θάνατό του στο Instagram έγραφε: «Ό,τι είμαστε είναι χάρη σε εσένα. Σε αγαπάμε άπειρα. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε η κόρη του,  Κέλι Κριστίνα Νασιμέντο, στο Instagram, ανακοινώνοντας τον θάνατό του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ