Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με δημοσιογράφους της Ημαθίας γευμάτισε ο Τόλκας

«Στο τραπέζι» οι εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές
Γεύμα στους δημοσιογράφους της Ημαθίας παρέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου 2022 στο εστιατόριο «Σπονδή» στη Νάουσα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Άγγελος Τόλκας. Αν και, όπως είπε ο βουλευτής, επρόκειτο για μια φιλική συνάντηση ενόψει των εορτών και μια ευκαιρία για χαλαρή συζήτηση με τους εκπροσώπους του τύπου, οι δημοσιογράφοι άδραξαν την ευκαιρία και για πολιτικές, παραπολιτικές ερωτήσεις και σχόλια. 

Διανύοντας πλέον προεκλογική περίοδο, μιας και οι εθνικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο του 2023, με επικρατέστερα σενάρια τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο, η συζήτηση κινήθηκε στα εκλογικά. Ψηφοδέλτια, έδρες αλλά και αυτοδιοικητικές εκλογές, συνόδευσαν ιδανικά τα εξαιρετικά ξινόμαυρα κρασιά της Νάουσας.

«Εκλογές τον Μάρτιο»

Την Άνοιξη και δη τον Μάρτιο «βλέπει» εκλογές ο Άγγελος Τόλκας. Όπως είπε, το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, ενώ σχετικά με αυτό της Ημαθίας, είπε πως είναι εύκολο να καταρτιστεί, καθώς υπάρχουν 7 υποψήφιοι για 6 θέσεις.

Το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας

Η Ημαθία χρειάζεται άτομα που θα δώσουν μια ένταση στον όρο προοδευτικές αλλαγές, θα συνομιλήσουμε και με κόσμο για να δούμε τι θέλει να αλλάξει στην καθημερινότητά του. Η Ημαθία θα πρέπει να διακδικήσει και παραπάνω ρόλο και κεντρικά. Έχουμε χάσει την αιχμή να διεκδικούμε πράγματα», σημείωσε ο κ. Τόλκας.

«Η Ημαθία βρίσκεται σε παρακμή - Σταματημένα έργα και ανύπαρκτες υποδομές»

Σχετικά με την κατάσταση στην Ημαθία είπε ότι βρισκόμαστε σε παρακμή, κλείνουν μαγαζιά, μειώνεται η κίνηση και πως στην επόμενη δεκαετία, σύμφωνα και με τα όσα έδειξε η απογραφή, η Βέροια θα είναι αυτή που θα έχει το πρόβλημα και την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού την επόμενη δεκαετία.

Σχετικά με τα έργα και τις υποδομές είπε πως τα μεγάλα έργα, όπως ο κάθετος άξονας και ο σιδηρόδρομος, είναι σταματημένα, ενώ ακόμα και το διαδίκτυο στην περιοχή μας παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορείς να προσκαλέσεις επιχειρήσεις και κόσμο να μένει στην Ημαθία και να εργάζεται απομακρυσμένα αν δεν έχεις λύσει τα βασικά σου ζητήματα, την μετακίνηση και τη συνδεσιμότητα», σημείωσε ο βουλευτής.

Ένας χώρος με πλεονέκτημα στην Ημαθία είναι ο αγροδιατροφικός, που πρέπει όμως να εξελιχθεί και ο τόπος μας να εγγυάται την ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων, ειδικά μέσα σε περίοδο κρίσεων (και θα έρθουν και άλλες όπως προέβλεψε).


Επιπλέον, με το στεγαστικό πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις και τον κόσμο που ψάχνει τρόπους να το αντιμετωπίσει, επιστρέφοντας στον τόπο του, είπε πως η Ημαθία θα μπορούσε να αποτελέσει τον προορισμό τους, εκμεταλλευόμενη τα πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια, ακόμα και ολόκληρα χωριά. «Εκεί βέβαια θέλει σύνδεση, παιδεία και υγεία και είδαμε όλοι τι έγινε στον covid, που μόνο τα δημόσια νοσοκομεία αντιμετώπισαν την κατάσταση, χωρίς όμως να έχουμε καλές ΜΕΘ».

Σχετικά με τον τουρισμό, είπε πως θα πρέπει και η Ημαθία να αρχίσει να κερδίζει σιγά σιγά, καθώς ο τουρισμός δεν είναι μόνο νησιά και Χαλκιδική, θα πρέπει να διαχέονται έσοδα και σε περιοχές που δεν είναι τουριστικές. Ορεινοί όγκοι, παραδοσιακά χωριά, το μουσείο των Αιγών που θα εγκαινιαστεί π.χ. είναι όλα μια προοπτική αλλά χρειάζεται μια πιο εύκολη πρόσβαση.

«Οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν διεκδικούν πράγματα για την Ημαθία»

Ευθύνες για όλα τα παραπάνω επέρριψε τέλος προς τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ημαθίας και ειδικά προς τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο, που όπως είπε, δουλεύει με μια παλαιοκομματική λογική, να εξυπηρετήσει φίλους και όχι το κοινό καλό. «Οι κυβερνητικοί βουλευτές που έχουν την ευθύνη να διεκδικήσουν πράγματα για τον τόπο και δεν το κάνουν λες και ο ένας αφήνει την ευθύνη στον άλλον», ανέφερε ο βουλευτής.

Οικονομικές ελίτ και στην Ημαθία

Σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως επιχείρησε να παραπλανήσει, ότι θα είναι πιο προοδευτικός, κεντρώος και διαλακτικός αλλά τα πράγματα έχουν πάει πολύ δύσκολα. «Το πρόβλημα είναι ότι το χρήμα μαζεύεται ψηλά, με πολύ βίαιο τρόπο και αυτό συμβαίνει και στην Ημαθία, με οικονομικούς παράγοντες και οικονομικές ελίτ που ενισχύονται και διαχειρίζονται μεγάλα ποσά, με την Ημαθία να ζει στην φτώχεια και την παρακμή».

Αυτοδιοικητικές εκλογές Ημαθίας - Ποιοι ζήτησαν στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ;

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε πως οι επιλογές θα γίνουν σε επόμενη φάση, με την Βέροια να έχει ήδη έναν ενδιαφερόμενο υποψήφιο Δήμαρχο, τον Θεόφιλο Κορωνά, ο οποίος όπως είπε, έχει κάνει ήδη συζήτηση τόσο με την Νομαρχιακή όσο και με τον ίδιο τον βουλευτή και η υποψήφιότητά του θα αξιολογηθεί. 

Σε Νάουσα και Αλεξάνδρεια όπως είπε, δεν υπήρξε ακόμα εκδήλωση ενδιαφέροντος, ενώ στόχος του κόμματος είναι και στις περιφέρειες να έχει μια καλή εκπροσώπηση. «Θέλουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα μπορέσει να στηρίξει την προσπάθεια μιας προοδευτικής αλλαγής», τόνισε ο κ. Τόλκας.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η πρωτιά από την πρώτη Κυριακή

«Επειδή οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι σε ένα νέο τοπίο, μετά τις εθνικές, θα μετρήσει το νέο πολιτικό περιβάλλον», συμπλήρωσε ο Άγγελος Τόλκας, ενώ έκλεισε τα... πολιτικά με τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, την πρωτιά από την πρώτη Κυριακή, πανελλαδικά.

Στο τραπέζι παραβρέθηκαν οι δημοσιογράφοι της Νάουσας, Σωτήρης Σερδαρίδης, Γιώργος Αγγελιδάκης και Βαλάντης Λιόλιος και οι δημοσιογράφοι της Βέροιας, Αντώνης Χατζηκυριακίδης, Αλέκος Χατζηκώστας, Νίκος Βουδούρης και Κάτια Παπαϊωάννου, καθώς και συνεργάτες του βουλευτή.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ