Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε έντονο προβληματισμό οι αγρότες - Τι συζήτησαν στο Μακροχώρι

Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείου του Μακροχωρίου, η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε περισσότερο στις ενισχύσεις - αποζημιώσεις που αναμένουν οι αγρότες από τις ζημιές που προκάλεσαν οι έντονες και άκαιρες βροχοπτώσεις, γεγονός για το οποίο έχει δεσμευτεί ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς από τον μήνα Σεπτέμβριο. 


Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι από τις έντονες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας είχαν μεγάλη μείωση παραγωγής. Επίσης, προβλήματα προέκυψαν με τις τιμές των βιομηχανικών ροδακίνων που ήταν χαμηλές, ενώ συζήτηση έγινε και για την
 έλλειψη εργατικών χεριών, ένα φαινόμενο που επιτείνεται και «πονοκεφαλιάζει» τον αγροτικό κόσμο.


Οι αγρότες αποφάσισαν σε πρώτη φάση, να πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια, αναμένοντας ανακοινώσεις από το ΥΠΑΑΤ για το θέμα των βροχοπτώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ