Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Σοκ» για την Εύα Καϊλή: Προφυλακίστηκε για το Qatargate

Την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή αποφάσισε το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών για το σκάνδαλο Qatargate. H απόφαση ήταν να παραταθεί η προφυλάκιση της 44χρονης ευρωβουλευτού στις φυλακές του Χάρεμ για έναν ακόμη μήνα (έως τις 22 Ιανουαρίου), οπότε και θα επαναξιολογηθεί η τύχη της από το δικαστικό συμβούλιο, όπως προβλέπει το βελγικό δικαιικό σύστημα. Σημειώνεται ότι η Εύα Καϊλή μπορεί να ασκήσει έφεση μέσα σε 24 ώρες και σε αυτήν την περίπτωση θα βρεθεί και πάλι ενώπιον του δικαστηρίου εντός 15 ημερών. Ωστόσο ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ασκήσει έφεση.

Αυτό είναι το σκεπτικό της απόφασης του εισαγγελέα για την προφυλάκισή της

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου απέρριψε το αίτημα για αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή. Το κλίμα ήταν αρνητικό κατά τη διάρκεια της δίκης και ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε προϊδεάσει για το αρνητικό κλίμα και την πιθανή απόφαση προφυλάκισής της.

Η εισαγγελία αποφάσισε η Εύα Καϊλή να παραμείνει κρατούμενη, δίνοντάς της το δικαίωμα για έφεση, η οποία ωστόσο θα εξεταστεί σε δύο εβδομάδες. Επομένως, δεδομένα θα περάσει τις γιορτές στο κελί. Η επανεξέταση της υπόθεσής της θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το σκεπτικό της εισαγγελίας, ενώ ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ασκήσει έφεση. Παράλληλα, χαρακτήρισε «πολιτική» την απόφαση προφυλάκισης της Ελληνίδας ευρωβουλευτού.

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας

«Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ένα άτομο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προεδρικών τμημάτων του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Με διάταξή του σήμερα το πρωί το προεδρικό τμήμα παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. για έναν μήνα. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών. Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων τύπου».

6 σχόλια:

  1. Αν δικαζόταν στην Ελλάδα,θα ήταν ήδη ελεύθερη,η υπόθεση θα έμπαινε στο αρχείο και θα χαιρόταν τα αδιευκρίνιστα ποσά στις τραπεζικές της καταθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα της ζητούσαν και συγνώμη για την ταλαιπωρία.

      Διαγραφή
  2. Ακολουθεί την παράδοση τού ΠΑΣΟΚ κανονικά και αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκάρα: Δέκα χρόνια δικασμένος, μέσα στο Γεντί Καϊλέ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλον το έθνος αδικείται, όταν αδικείται ένας μόνος πολίτης.
    Ρήγας Φεραίος, 1757-1798, Εθνομάρτυς

    «Τα Δίκαια του Ανθρώπου», άρθρο 23

    ανοιξτε τα ματια σας,πανε να μας συκοφαντησουν ολους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ