Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το βιβλίο του «Πρόβα Ζωής» παρουσίασε στη Βέροια ο ψυχολόγος Πασχάλης Λαμπαρδής

Το βιβλίο του «Πρόβα Ζωής», παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου 2022 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας ο ψυχολόγος Πασχάλης Λαμπαρδής. Για το βιβλίο μίλησαν η Ψυχολόγος Ευδοξία Αδαμίδου και ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός των ερασιτεχνικών τμημάτων του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Ελένη Μικροπούλου. Παίρνοντας τον λόγο η κ. Αδαμίδου, είπε μεταξύ άλλων πως το μήνυμα του βιβλίου προς τους εφήβους είναι να κρατήσουν την φωτιά μέσα τους αναμμένη και να μην σταματήσουν να προχωρούν. 


Επιπλέον, είπε πως στο βιβλίο αναδύεται ο ρόλος της ψυχοθεραπείας ενώ το χαρακτήρισε πηγή έμπνευσης για κάθε άνθρωπο που δεν θεωρεί πολυτέλεια την δουλειά με τον εαυτό του και έναν φωτεινό δρόμο προς την αυτογνωσία.



Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Λαμπαρδής, είπε πως το βιβλίο αυτό γράφτηκε το διάστημα που έγραφε ένα άλλο βιβλίο, αλλά αυτό παρουσιάστηκε και επέμενε, οπότε άφησε το άλλο βιβλίο και ξεκίνησε το «Πρόβα ζωής». Ήξερα τι ήθελα να πω από την αρχή, ήθελα έναν ήρωα που να επέμβει στους νέους, εκεί που πονάει η εποχή μας», σημείωσε ο συγγραφέας. «Να προβάρουμε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, τον αυθεντικό μας εαυτό, αυτόν για τον οποίο γεννηθήκαμε», ανέφερε, λέγοντας πως τα πρότυπα παίζουν έναν μεγάλο ρόλο, είτε αυτά που παίρνουμε από τους γονείς μας, είτε αυτά δίνουμε εμείς σαν γονείς στα παιδιά μας.


«Υπάρχει μια αυξητική πορεία των νέων που πηγαίνον στους ειδικούς. Πίσω από τις καταστάσεις βρίσκονται κλονισμένα πρότυπα. Ακόμα και υπερπροστατευτικότητα είναι μορφή βίας, ευνουχίζει τους νέους και δεν τους αφήνει να αναπτύξουν ισχυρή πρωσοπικότητα, γιατί την αφαιρούν νωρίτερα οι γονείς», ανέφερε ο κ. Λαμπαρδής.


Σχετικά με τη συγγραφή του βιβλίου, ο κ. Λαμπαρδής είπε πως το έγραψε γιατί σε όλους τους ανθρώπους υπάρχει ένα πληγωμένο παιδί, προτείνοντας να το αγκαλιάσουμε εμείς οι ίδιοι και να μην περιμένουμε κανέναν άλλον να το κάνει. «Το πρόβα ζωής είναι να καταλαβαίνω τι με δηλητηρίασε από την προηγούμενη μέρα και να το πετάξω και τι είναι αυτό που με έθρεψε και να το κρατήσω. Να αναγνωρίζω τα λάθη μου και να τα διορθώνω, κάτι που φέρνει την πολυπόθητη εξέλιξη στους ανθρώπους», τόνισε, ενώ στο ερώτημα γιατί επέλεξε την ηλικία της εφηβείας στο βιβλίο του, είπε πως τότε εδραιώνονται οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας. «Σκοπός είναι να δείξω τα βήματα για να απεγκλωβιστεί από αυτές. Το βιβλίο είναι επίκαιρο γιατί δίνει απαντήσιες στο γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και ταυτόχρονα διαχρονικό γιατί αυτό το παιδί το κουβαλάμε συνέχεια μέσα μας», κλείνοντας με την φράση «Να επενδύσουμε εμείς στον εαυτό μας, αλλιώς πώς περιμένουμε οι άλλοι να επενδύσουν σε εμάς;».


Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, με τον ψυχολόγο - συγγραφέα να απαντάει σε πολλά ερωτήματα και προβληματισμούς των παρευρισκομένων. Στο τέλος της παρουσίασης, ο κόσμος είχε την δυνατότητα να προμηθευτεί το βιβλίο, το οποίο και υπέγραψε ο κ. Λαμπαρδής.

Δείτε φωτογραφίες:


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ