Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παραδοσιακός «σεισμός» στη Βεργίνα με Ρουγκάτσια, Πόντιους και γουρουνοχαρά

Αξέχαστη θα μείνει η σημερινή ημέρα σ' όσους επέλεξαν να επισκεφθούν τη Βεργίνα. 
Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ» διοργάνωσε μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και το Δήμο Βέροιας μια απόλυτα πετυχημένη παραδοσιακή εκδήλωση, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τα έθιμα της γουρουνοχαράς. Το γλέντι ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι. Εκτοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών συμμετείχαν στο δρώμενο και έβγαζαν αμέτρητες φωτογραφίες και video με τα κινητά τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα Ρουγκάτσια έκλεψαν τις εντυπώσεις με την πληθωρική εμφάνισή τους και δίκαια απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Βέροιας και οι μουσικοί Στάθης Μαλούτας στο κλαρίνο, ο Γιώργος Μητρόπουλος στην λύρα και ο Αργύρης Μάτζιος από την Γουμένισσα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι Βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας, Άγγελος Τόλκας και οι αντιδήμαρχοι Βέροιας Στέλιος Ασλάνογλου, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Λάζαρος Ασλανίδης.


























 

 Πηγή Φώτο+Video: Γιώργος Μαλούτας

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ