Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Νάουσας

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» ανακοινώθηκαν τα εξής: «Όλο το προηγούμενο διάστημα με τις μαζικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις που διοργάνωσε η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων αναδείξαμε τα προβλήματα που ταλανίζουν τους αγροτοπαραγωγούς ροδακίνων, μήλων , κερασιών και άλλων προϊόντων της περιοχής μας και όλης της χώρας.

Βασικότερα προβλήματα το υψηλό και δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής με το πανάκριβο πετρέλαιο, φυτοφάρμακα, λιπάσματα την τεράστια αύξηση στο αγροτικό ρεύμα που σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές πώλησης των προϊόντων , την απληρωσιά που βασιλεύει , τη μη κάλυψη ζημιών από τον ΕΛΓΑ (π.χ βροχοπτώσεις) , τις πετσοκομμένες αποζημιώσεις μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις κάνουν τη συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας απαγορευτική.

Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο με τη νέα ΚΑΠ παρά την ωραιοποίησή της από την κυβέρνηση, αφού προβλέπει την κατάργηση των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε μια σειρά προϊόντα όπως τα μήλα, ροδάκινα κ.α (παρά τις περσινές δηλώσεις της κυβέρνησης ότι αυτή θα δίνεται μέχρι το 2027) , την οριζόντια μείωση των άμεσων ενισχύσεων του πρασινίσματος κτλ.

Στο πρόσφατο μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 24 Νοέμβρη και στη συνάντηση που ακολούθησε με τον υπουργό λάβαμε τη δέσμευση από τον ίδιο ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα είχαμε ανακοίνωση σχετικά με το ποσό και τη μορφή αναπλήρωσης για το χαμένο εισόδημα που με βάση τα στοιχεία που έχει και το υπουργείο στη διάθεση του ανέρχεται σε 400 ευρώ το στρέμμα . Αν και πέρασαν αρκετές μέρες ακόμη δεν έχουμε δει κάποια ανακοίνωση από του υπουργείο παρά μόνο κάποιες διαβεβαιώσεις . Ανησυχούμε ιδιαίτερα καθώς έχουμε μπει στις χειμερινές εργασίες (κλαδέματα, καταστροφή υπολειμμάτων , χειμερινούς ψεκασμούς κ.α ). Αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας καθώς έχουμε μείνει χωρίς εισόδημα.

Καλούμε άμεσα η κυβέρνηση

  • Να προχωρήσει στην ανακοίνωση του ποσού που θα καλύψει στα μήλα ανά στρέμμα με βάση τα στοιχεία που έχουμε δώσει που να καλύπτει την απώλεια εισοδήματος .
  • Να δοθούν άμεσα τα χρήματα.
  • Να μην υπάρξει κανένας αποκλεισμός από την ενίσχυση σε καμία περιοχή και ποικιλία.
Συνεχίζουμε με αγωνιστικό σταθμό την πανελλαδική σύσκεψη αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών που θα πραγματοποιηθεί 8 Ιανουαρίου στην Νίκαια της Λάρισας 12 το μεσημέρι για συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας. Καλούμε όλους τους αγρότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων (ΠΕΜ ).

11 σχόλια:

  1. Δεν στρώνετε τον κωλο σας στην δουλειά λέω εγώ; Να δουλέψετε την γη και να ζήσετε εσείς και ο κόσμος; Αφήστε τις τεμπελιές και τα καφενεία, τα παρακαλητά για επιδοτήσεις και δουλέψτε. Όλο πίσω από βουλευτές τρέχετε για έτοιμο χρήμα. Αν δεν μπορείτε να δουλέψετε την γη πουλήστην και φύγετε. Φτάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστούγεννα είναι ρε φίλε μιλά καλύτερα με την χολή που ρίχνεις καταλαβαίνουμε τι άτομο είσαι,.....................................

      Διαγραφή
  2. Θα έλεγα καμιά βαριά κουβέντα για τους ψευτοαγρότες, αλλά είναι Χριστούγεννα. Αυτές οι άγιες ημέρες ας τους συνετίσουν και να βάλουν μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εεε.σεβασμιοτατε,αυτη οι ψευτοαγροτες επενδησαν ολον τον χρονο τους για να στρωσεις το χριστουγεννιατικο σου τραπεζι. αν περιμενεις χαηρι απο της εταιριες τρωφιμον με ενα αντιδωρο θα την εβγαζες και θα ελλεγες ΄¨Ἄμωμοι ἐν ὁδῷ, Ἀλληλούϊα.¨¨
      καταλαβες?

      Διαγραφή
    2. Ρε μεγάλε κόψε κάτι κι εγώ αγρότης είμαι, αλλά έχουμε καταντήσει οι μεγαλύτεροι τεμπέληδες της ελληνικής κοινωνίας.

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Οι περισσότεροι αγρότες δεν ξέρουν κατά που πέφτουν τα χωράφια τους αλλά το κλάμα κλάμα. Πάνε οι εποχές που οι αγρότες δούλευαν, τώρα δουλεύουν τον κόσμο. Από έναν παλιό αγρότη.

      Διαγραφή
  3. Φίλε Πάνε Κάνε Κανένα Μπανάκι Που Μας Το Παίζεις Αγρότης Εμείς Φέτος Μαύρα Χριστούγεννα Κάναμε Ούτε Ένα Ευρώ Δεν Υπάρχει Να Μπούμε Να Δουλέψουμε Τα Χωράφια Του Κώλου Κυβέρνηση Έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ αγρότης είμαι εδώ και 45 χρόνια. Εσύ μάλλον είσαι από τους αγρότες που δεν σου φτάνουν δύο καρέκλες στο καφενείο και δίνεις εντολές από το κινητό στους αλβανούς στο χωράφι. Άντε ξύπνα τεμπέλαρε.

      Διαγραφή
    2. ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΗΣΕΙΣ

      Διαγραφή
  4. Σε όποιον αγρότη δεν αρέσει η δουλειά του, απλά αλλάζει δουλειά. Αλλά τότε θα είναι υπάλληλος και όχι αφεντικό και θα είναι αναγκασμένος να δουλεύει. Άντε γιατί μας τα πρήξατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πήραν τον λόγο τα λαϊκά στρώματα?που πηγαίνουν στο Λούβρο, και στη Σκάλα του Μιλάνου ?Disneyland και tommororland πάνε η αγρότες και μπανάκι πάνε Ρόδο Σαντορίνη. Γιατί να αλλάξουν επαγγέλμα?το πολύ να αλλάξουν τρακτέρ.!🚜🚜🚜🚜🚜

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ