Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Φουλάρουμε» τα όνειρα του Μ.Α.μ.Α με το ρεσιτάλ πιάνου του Παναγιώτη Τροχόπουλου

Φιλανθρωπική χριστουγεννιάτικη συναυλία στις 21/12 στον Χώρο Τεχνών
Συνέντευξη τύπου με αφορμή την μεγάλη χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20:00 στον Χώρο Τεχνών, παραχώρησε το Δ.Σ. του Συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό Μ.Α.μ.Α. Βέροιας. Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ πιάνου του Βεροιώτη πιανίστα Παναγιώτη Τροχόπουλου, με τίτλο «Παράθυρα στον 20ο αιώνα», ο οποίος έπειτα από δική του πρωτοβουλία, πρότεινε να προσφέρει την βραδιά αυτή στο κοινό, αφιλοκερδώς, βοηθώντας έτσι με τον τρόπο του τον Σύλλογο.



Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν η πρόεδρος Ελένη Γεωργιάδου - Στεφανάκη, η αντιπρόεδρος Εύη Ακρίβου, η εθελόντρια επιστημονική σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος Ειρήνη Αναγνώστου, η ταμίας Καλλιόπη Μέλλιου και η Γραμματέας Λουκία Μήτσα.

«Φουλάρουμε» τα όνειρα του Μ.Α.μ.Α. με τον Παναγιώτη Τροχόπουλο


Η συναυλία θα έχει μια συμβολική είσοδο 10€ με τα έσοδα να διατίθενται εξ ολοκλήρου στον Σύλλογο Μ.Α.μ.Α., καθώς ο Χώρος Τεχνών παραχωρήθηκε δωρεάν από την ΚΕΠΑ και τον δήμο Βέροιας, ο καλλιτέχνης θα παραχωρήσει το ρεσιτάλ αφιλοκερδώς, ενώ τα έξοδα πραγματοποίησης της συναυλίας καλύφθηκαν από χορηγούς, τους οποίους η πρόεδρος ευχαρίστησε έναν έναν ξεχωριστά (τα ονόματά τους αναφέρονται στην αφίσα της εκδήλωσης).

Με την περσινή καμπάνια του Μ.Α.μ.Α. «Πάμε βόλτα τα όνειρά μας με τον Άλκη» να βρίσκει τεράστια ανταπόκριση και τον στόχο της, την απόκτηση ενός μικρού λεωφορείου για τις ανάγκες μετακίνησης των παιδιών του, να επιτυγχάνεται σε πολύ μικρό χρονικό διάτημα, εξαιτίας της αγάπης και της προσφοράς του κόσμου, φέτος ο Μ.Α.μ.Α. αφιερώνει όλα τα έσοδα από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του (το bazaar που ολοκληρώνεται την Παρασκευή 16/12 και έχει διαθέσει σχεδόν όλα τα προϊόντα του και το ρεσιτάλ πιάνου του Παναγιώτη Τροχόπουλου στις 21/12) στην καμπάνια «Φουλάρουμε τα όνειρά μας».

Όπως ανέφερε η πρόεδρος Ελένη Γεωργιάδου - Στεφανάκη, το κόστος των καυσίμων και της μετακίνησης είναι μεγάλο, καθώς το βανάκι πρέπει να καλύψει πολλά χιλιόμετρα, κάνοντας καθημερινά 2 και 3 διαδρομές μεταφέροντας παιδιά από όλη την Ημαθία, ακόμα και από την Επισκοπή Νάουσας, σε όλες τις δραστηριότητές τους.

Δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά του Μ.Α.μ.Α. να λειτουργούν στην καθημερινότητά τους, να μάθουν να διαβιούν όσο πιο αυτόνομα γίνεται και να κάνουν πράγματα που κάνουν τα παιδιά και οι έφηβοι. Από ψώνια στο super market και καφέ στην πόλη, μέχρι θεραπευτική γιόγκα, στίβο εφήβων, ακόμα και εκπαιδευτική ρομποτική. Μάλιστα, τον Μάρτιο θα συμμετέχουν με πολλή υπερηφάνια και σε διαγωνισμό ρομποτικής. «Ένα έφηβο παιδί που κάνει τα αυτονόητα, εμείς πρέπει να του τα παρέχουμε», τόνισε η κ. Γεωργιάδου - Στεφανάκη.


Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο κέντρο υποστήριξης για τον αυτισμό «Σπίτι της Μ.Α.μ.Α.» στο κέντρο της Βέροιας και με αφορμή την παρουσία μας εκεί, η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Μ.Α.μ.Α. μας ξενάγησαν στους χώρους του Μ.Α.μ.Α.δόσπιτου, στην αίθουσα ψυχαγωγίας που ονομάστηκε «Η φωλιά του Άλκη», ενώ μας... αποκάλυψαν κάποια από τα μελλοντικά σχέδια του Συλλόγου και κάποιες... εκπλήξεις.

Συγκεκριμένα, ο Βεροιώτης ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος και παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού της ΕΡΤ1 «Πες τη λέξη», αφιέρωσε το Πρωτοχρονιάτικο επεισόδιο και διέθεσε τα χρήματα για τις ανάγκες του Μ.Α.μ.Α. Επιπλέον, ο σεφ Ανδρέας Λαγός, πέρα από... συνεργάτης πλέον του Μ.Α.μ.Α. καθώς ήδη μαγειρεύει διαδικτυακά με τα παιδιά, ετοιμάζει και μια επίσκεψη - έκπληξη τον Ιανουάριο, για να κάνει κάτι όμορφο και γευστικό με τα παιδιά του Μ.Α.μ.Α., στο πλαίσιο της εκπομπής μαγειρικής που έχει στην ΕΡΤ με τίτλο «ΠΟΠ μαγειρική».



Όσο για τα μελλοντικά σχέδια... Είναι πολλά, είναι όμορφα και όλα με μοναδική έγνοια των Μ.Α.μ.Α.δων, τα παιδιά τους να έχουν μια όσο το δυνατόν φυσιολογική και λειτουργική καθημερινότητα. Επόμενος στόχος είναι η απόκτηση μιας δικής τους πρωινής δομής, εξειδικευμένης για τα άτομα του φάσματος, ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας στην ουσία. Επιπλέον στόχοι, σχέδια για επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών, ακόμα και ένα δικό τους αγρόκτημα! «Έχουμε πολλά όνειρα για τα παιδιά μας», είπε συγκινημένη η κα Γεωργιάδου.

Ραντεβού την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 στον Χώρο Τεχνών.

Δείτε φωτογραφίες:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ