Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πανεκπαιδευτική απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στη Βέροια

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου 2022 στην πλατεία Δημαρχείου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής απεργίας. Ομιλίες πραγματοποίησαν η εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ημαθίας Σταυρούλα Μιχαηλίδου, της ΕΛΜΕ Ημαθίας Βαρβάρα Σαράντη και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πετρούλα Παπαδίνα, με αιτήματα μεταξύ άλλων τα εξής:

- Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς μας, απόδοση του ΜΚ  2016 - 2017, αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί. 
 -Τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων  που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις. 
- Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.
- Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. 













20 σχόλια:

  1. Ας κοιταξουν να κανουν σωστα τη δουλεια τους,γιατι τελειωνουν τα παιδια δημοτικο γυμνασιο και λυκειο και δε γνωριζουν το ΟΧΙ σε ποιους το ειπαμε.
    Μονο να κανουν εκλογες για το σωματειο τους εργασιμη ημερα ξερουν ,15 μερες χριστουγενα -καθομαι πληρωνιομαι-,πασχα το ιδιο καλοκαιρι 2 μηνες καθισιο.
    Μετα φταιει το κρατος για την παιδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορόιδο θα δουλεύεις για να με πληρώνεις, οπότε μη σκας τζάμπα ...

      Διαγραφή
    2. 15 Δεκεμβρίου 2022 στις 6:04 μ.μ.Αφου δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους γιατί δεν πας τα παιδιά σου σε ιδιωτικό .σχολείο;;Για 800 ευρώ το μήνα κάνουν παρά.πολλα για τα παιδιά σου που ΠΟΤΕ δεν τα εκτίμησες γιατί το κόμπλεξ σου ξεχειλίζει .Και το ότι δεν ξέρουν για την επέτειο του ΟΧΙ δε φταινε οι δάσκαλοι αλλά η νοοτροπία που φόρτωσες τα παιδισ σου να βλέπουν το σχολείο αγγαρεία και το δάσκαλο ως το στόχο του κόμπλεξ και της κακίας σου ..Σα δεν ντρέπεσαι .

      Διαγραφή
    3. Προς τον-την 10.12
      Εγω πληρώνω εφορία παραπάνω από τον ετήσιο μισθό σου.
      Δεν σε πληρώνει το κράτος.

      Είστε δάσκαλοι για παιδιά, από μια ηλικία και πάνω, που είμαι εγώ, είστε δημόσιοι υπάλληλοι με τις λιγότερες ώρες εργασίας στον δημόσιο τομέα.
      Και χωρίς αξιολόγηση, όπως είναι ολοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

      Διαγραφή
    4. Προς 8:14 .Αφού δεν προσφέρουν τίποτε οι εκπαιδευτικοι ας γίνουν όλα τα σχολεία ιδιωτικα να τα πληρώνεις απ' την τσέπη σου.Οσο για τις ώρες εργασίας γιατί δεν ζητάς Χριστούγεννα Πάσχα και καλοκαίρι να έρχονται τα παιδιά στο σχολείο ; Άντε ρε μάγκα ή μαγκισα να σε δω !!Που μια ζωή άλλο επιχείρημα δεν έχετε ;;Έλα όμως να κάτσεις μια ώρα σε μια τάξη να διδάξεις και να φυλάξεις και μετά τα ξαναλέμε. Ο κάθε τεμπέλης νεοέλληνας φοροκλεφτης ελευθ επαγγελματίας το προοβλημα του είναι οι δάσκαλοι .Άντε κομπλεξικοι ...συνέλθετε και σεβαστείτε τουλαχιστον αντί για λίγες εξαιρέσεις να τους τσουβαλιαζετε όλους γιατί αυτό βολεύει στο κόμπλεξ σας

      Διαγραφή
    5. Γιατί δεν έγινες εκπαιδευτικός; Κάτσε και βγάζε το κόμπλεξ σου τώρα...

      Διαγραφή
    6. ...5.26
      Καποιοι εχουμε ονειρα και προοπτικες.
      Δεν ειμαστε ολοι για 900 ευρω σε μια αιθουσα, μεχρι να βγουμε στην συνταξη ,με 9χρονα παιδιακια.
      Γιατι νομιζεις οτι ολοι ειμαστε ιδιοι?

      Διαγραφή
    7. Τότε φάτε όνειρα και προοπτικές και μην κλαίγεστε.

      Διαγραφή
  2. Τα παιδιά μας μένουν αγράμματα, και σας πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες, για να κάνετε όλο τον χρόνο απεργίες....εκδρομές....καταλήψεις....τους δήθεν άρρωστους.....έχετε τις αργίες και τις εορταστικές άδειες Χριστούγεννα και Πάσχα.......και ευτυχώς έρχεται το καλοκαίρι για να ''ξεκουραστείτε''......ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν ήταν η ζήλια ψώρα ...

      Διαγραφή
    2. Αν μπορείς ...σοβαρέψου!

      Διαγραφή
    3. Τα σχολεία μας είχαν πάντα προβλήματα αλλά η εκπαίδευση που παρέχεται τα τελευταία 30 χρόνια είναι η καλύτερη όλων των εποχών ( υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης, αυτό δε σταματά ποτέ) και οι νέοι αυτών των ετών οι πιο μορφωμένες γενιές. Στα οικονομικά προβλήματα της χώρας αλλά κυρίως στα κοινωνικά - πολιτικά - οικογενειακά θα πρέπει να ψάξουμε τις αιτίες των όποιων αρνητικών σημείων στην εκπαίδευση.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Κάθονται γιατί ανέχονται τα δικά σου παιδιά νεοέλληνα κλπ.......

      Διαγραφή
  4. Ας ήσουν μάγκας να καθόσουν κι εσύ, αλλά μάλλον ήσουν τενεκές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχουν και αλλοι που σπουδασανε αλλα παραγουν εργο.
      Υπαρχουν και αλλοι που παρολο που εχουν σπουδασει ειναι τενεκεδες.Και το χειροτερο διδασκουν τα παιδια μας.........

      Διαγραφή
  5. Δουλευουν και 8 ωρες την ημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ποιοι είναι οι πραγματικοί παιδαγωγοι των παιδιών σας, που ευθύνονται για τα χάλια τους...Ούτε οι δάσκαλοι ούτε οι γονείς .. Το τικ τοκ και το gntm και το ινσταγκραμ και όλη αυτή σαβουρα του διαδικτύου , που έχει κουρκουτιασει το μυαλό τους. Φυσικά και τους μιλάμε και για το ΟΧΙ, και για ηθική και για αρχές και για πολλά . Επίσης κάνουμε θαυμάσιες γιορτές, δράσεις,εκδηλώσεις . Αλλά πολλά παιδιά (όχι όλα )κλείνουν πεισματικά τα αυτιά τους λες και δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα . Σας έχω λοιπόν μια πρόκληση:. Πάρτε τους το κινητό για έναν μήνα , να δείτε διαφορά. Επίσης αντί να ρίχνετε το βάρος στους εκπαιδευτικούς, φροντίστε να έχετε στο σπίτι μια ήρεμη ατμόσφαιρα, χωρίς καβγάδες και γκρίνιες, μην τους φορτώνετε τα προβλήματα σας και κυρίως να τους μιλάτε συνέχεια ...
    Αυτά από μια εκπαιδευτικό που νοιάζεται ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάντε μαζικό #exit και στείλτε τα παιδιά σας στην Ιδιωτική Εκπαίδευση!! Εκεί σας θέλω....

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ