Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ημερίδα για την μείωση αποτυπώματος άνθρακα στη γεωργία διοργάνωσε η «Ag-cluster» στη Βέροια

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η συνεισφορά των Συνεργατικών Σχηματισμών στην έρευνα, υλοποίηση και διάδοση της γεωργίας μειωμένου αποτυπώματος άνθρακα», πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον της Βέροιας. Την ημερίδα διοργάνωσε ο Συνεργατικός Σχηματισμός Αγροδιατροφής στην Κεντρική Μακεδονία Ι.Κ.Ε. «Ag-cluster» και παρουσιάστηκαν καινοτόμα αποτελέσματα για τον υπολογισμό και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της αγροτικής παραγωγής και οι νέες προοπτικές που ανοίγονται με την εφαρμογή της Γεωργίας Άνθρακα στην αγροτική παραγωγή.


Την ημερίδα χαιρέτισε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο Κώστας Κιλτίδης, η συνεργάτης του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Νίκη Καρατζιούλα η οποία διάβασε τον χαιρετισμό του και ο πρόεδρος της αγροδιατροφικής σύμπραξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τον λόγο πήραν στη συνέχεια οι ομιλητές:


Παναγιώτης Κακαφίκας, Γεωπόνος, Διαχειριστής AG-CLUSTER, που ανέπτυξε το θέμα «Συνεργατικός σχηματισμός AG-CLUSTER, συγκριτικά πλεονεκτήματα, στόχοι και προοπτικές για την ανάδειξη της γεωργίας μειωμένου αποτυπώματος άνθρακα.


Ο Δημήτρης Τσεσμελής, Γεωπόνος Msc, PhD, Διευθυντής Τεχνολογίας Προϊόντων και Υπηρεσιών της NEUROPUBLIC A.E., που παρουσίασε το θέμα « Η συμβολή του συστήματος GAIASENSE στον υπολογισμό και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στις καλλιέργειες.


Ο Γιώργος Γαλάνης, Γεωπόνος MSc, Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης, Φασματοσκοπίας και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών του Α.Π.Θ., που παρουσίασε το θέμα «Εφαρμογή καινοτόμου συστήματος υπολογισμού αποτυπώματος άνθρακα σε καλλιέργειες ροδακίνου και ακτινιδίου, με παράλληλη εφαρμογή ευφυούς γεωργίας».


Ο Ιπποκράτης Γκώτσης, Δασολόγος Msc, Ειδικός Αποτυπώματος Άνθρακα της NEUROPUBLIC A.E., που παρουσίασε το θέμα «Ανάπτυξη προτύπου ποιότητας εκπομπών CO2 για τις καλλιέργειες ακτινιδίου και ροδακίνου.


Ο Χρήστος Γιαννακάκης, Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας, που παρουσίασε το θέμα «Η προσπάθεια των αγροτικών συνεταιρισμών να ανταποκριθούν στις οικολογικές προκλήσεις του 21ου αιώνα: Το παράδειγμα της συνεργασίας AG-CLUSTER και της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας.

Ακολούθησαν ερωτήματα και ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του κοινού και των ομιλητών.









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ