Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποιοί είναι οι καλύτεροι τρόποι αποθήκευσης του ψωμιού

Tο ψωμί είναι ένα από τα τρόφιμα που δεν λείπουν ποτέ από την κουζίνα και συνοδεύει επιτυχώς τα γεύματά μας. Στην αγορά θα βρεις πολλά, διαφορετικά είδη ψωμιού από Γαλλική μπαγκέτα, ψωμί ολικής άλεσης ή ψωμί του τοστ. Αυτό που οφείλετε να προσέξετε ιδιαίτερα είναι η αποθήκευσή του αν δεν θέλετε να χαλάσει γρήγορα και να πεταχτεί. Αρκετοί άνθρωποι συνηθίζουν να το αποθηκεύουν στην κατάψυξη για να το ξεπαγώσουν αργότερα όταν χρειαστεί. Οι ειδικοί σε θέματα τροφίμων μοιράστηκαν μερικά tips που αξίζει να αντιγράψετε.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης του ψωμιού


Στην ψωμιέρα

«Εάν σκοπεύεις να καταναλώσεις το ψωμί άμεσα, μπορείς να το αποθηκεύσεις άφοβα στον πάγκο σου», τονίζει η Margarethe A. Cooper, επίκουρη καθηγήτρια για την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Για να συντηρήσετε το ψωμί όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα, αξίζει να επενδύσετε σε μια μεταλλική ψωμιέρα. Τοποθετήστε μέσα μια πατάτα ή ένα μήλο κομμένα στα δύο για να απομακρύνουν την υγρασία.

Το σπιτικό ψωμί δεν περιέχει τα συντηρητικά που το βοηθούν να μην αλλοιωθεί, σε αντίθεση με τα περισσότερα ψωμιά που αγοράζονται στο κατάστημα.

Στο ψυγείο

Αν τοποθετήσετε το ψωμί στο ψυγείο, προτιμήστε τα επάνω ράφια για να συντηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μην το βάλετε μέσα σε πλαστική σακούλα αφού επιτρέπει στην υγρασία να εισχωρήσει και να το αλλοιώσει.

Στην κατάψυξη

Αν ωστόσο θέλετε να καταναλώσετε το ψωμί μετά από αρκετές ημέρες ή αν η κουζίνα σου είναι ζεστή και υγρή, αξίζει να το καταψύξετε για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η πολύ χαμηλή θερμοκρασία χαλά τη σύσταση του ψωμιού με αποτέλεσμα να γίνεται σκληρό και μπαγιάτικο. Εάν το τυλίξετε σφιχτά σε πλαστική σακούλα και το τοποθετήσετε στην κατάψυξη, όταν αποψυχθεί θα είναι σαν φρέσκο. Το ψωμί μπορεί να συντηρηθεί στην κατάψυξη μέχρι και 6 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ