Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η 39χρονη πολύτεκνη αγρότισσα από τα Γιαννιτσά σαρώνει στο TikTok με τις συνταγές της

Μητέρα τεσσάρων παιδιών, η 39χρονη ετοιμάζεται να φουρνίσει το χειροποίητο παραδοσιακό ψωμί, τοποθετώντάς το στην πυρωμένη πέτρα ώστε όταν ψηθεί να μοσχοβολήσει η γειτονιά! Όλη τη διαδικασία, από το προζύμι και τα υλικά μέχρι το ζύμωμα και το αποτέλεσμα μετά το ψήσιμο, με το χρυσαφένιο χρώμα στο καρβέλι, την καταγραφεί σε βίντεο. Η ολιγόλεπτη βιντεοσκόπηση ανεβαίνει στο TikTok, όπου η πολύτεκνη αγρότισσα, αν και… νεοεισερχόμενη στη δημοφιλή πλατφόρμα, σε μόλις δυο μήνες έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή των χρηστών, με το βιντεάκι με το γλυκό κουταλιού της να έχει περισσότερες από 270.000 προβολές.

«Η μέρα μου ξεκινά νωρίς το πρωί. Πηγαίνω στο χωράφι, μαζεύω τους καρπούς και από την παραγωγή περνώ στην κατανάλωση. Μέσα από το TikTok παρουσιάζω τη συνταγή όπως ακριβώς την κάνω για το οικογενειακό τραπέζι και θέλω όσοι με παρακολουθούν να μπορούν να το μαγειρέψουν με απλά αγνά υλικά» εξηγεί η 39χρονη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». Εξομολογείται, μάλιστα, πως απολαμβάνει τη βιντεοσκόπηση και το αποτέλεσμα, καθώς οι συνταγές της ταξιδεύουν, με αυτόν τοντρόπο, σε όλον τον κόσμο.

Η ενασχόλησή της με το TikTok ήρθε όταν η γειτόνισσα που συνήθως δοκιμάζει πρώτη τα πιάτα της, της έβαλε το «μικρόβιο». Δεν ήταν λίγοι βέβαια και οι υπόλοιποι συγγενείς και φίλοι στους οποίους έδινε σχεδόν καθημερινά οδηγίες για το πώς να φτιάξουν τα φαγητά και τα γλυκά της, που την προέτρεπαν να βρει έναν τρόπο να τις κάνει γνωστές στο ευρύ κοινό.

«Άκουγα συνέχεια να μου λένε: “Τασούλα κάνε ένα γλυκό και τράβα ένα βίντεο να το έχουμε να το βλέπουμε και να αντιγράφουμε τα βήματα” και κάπως έτσι μπήκε το TikTok στη ζωή μου και μου δίνει χαρά αυτή η επικοινωνία με τον κόσμο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η πρώτη TikTok συνταγή της ήταν ο μπακλαβάς και, όπως λέει, αποθεώθηκε το φύλλο της με το σιρόπι, αφού ούτε η ίδια πίστευε πόσο πολλοί ήταν αυτοί που την είδαν μέσω της οθόνης τους και την αντέγραψαν.

Από την άλλη, το πιο πρόσφατο αναρτημένο βίντεο με τον χαλβά Φαρσάλων ξεπέρασε μέσα σε λίγες ώρες τις 40.000 προβολές. Οι ακόλουθοι της 39χρονης αγρότισσας στο TikTok, συχνά της απευθύνουν ερωτήσεις, ζητώντας ακόμη πιο λεπτομερείς πληροφορίες για τις συνταγές της και εκείνη απαντά σε όλους και μοιράζεται τα «μυστικά» της.

Η ίδια, τόσο στις αλμυρές όσο και στις γλυκές παρασκευές της, δίνει πάντα βάση στην εποχικότητα των υλικών, αφού η βασική της φιλοσοφία είναι από το χωράφι στο τραπέζι. Αυτήν την περίοδο, που στην περιοχή της έχει παραγωγή σε ακτινίδια και λωτούς, φτιάχνει μαρμελάδα και γλυκό κουταλιού από τα συγκεκριμένα φρούτα.

«Από μικρή, η διατροφή έπαιζε σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Είμαι Καπαδόκισσα, που θεωρούμαστε κατεξοχήν καλοφαγάδες. Η σημερινή εποχή έχει γυρίσει 180 μοίρες στη διατροφή μας και αναζητούμε το γρήγορο φαγητό, το οποίο δεν καταδικάζουμε, αλλά θέλω πολύ να βοηθήσω όσους αγαπούν τη μαγειρική να το κάνουν με απλά, αγνά και βέβαια και οικονομικά υλικά» εξηγεί.

Το όνομα χρήστη της Αναστασίας Καλαλίδου στο TikTok είναι το «H…MAM», που το εμπνεύστηκε από το «τι θα φάμε μαμά;», μια ερώτηση που η ίδια έχει ακούσει αμέτρητες φορές, μεγαλώνοντας τέσσερα παιδιά, που σήμερα είναι από δέκα έως 21 ετών.

Η φήμη της αγρότισσας έφτασε και στην άλλη άκρη της γης με τους συγγενείς και φίλους της στην Αυστραλία να κοινοποιούν τις συνταγές και να την έχουν κάνει γνωστή σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό. Μια από τις συνταγές που λάτρεψαν και ανήκει στις πιο δημοφιλείς της είναι τα ντόνατς …αλά ελληνικά.

«Τα ντόνατς της παραλίας που αγαπούν μικροί και μεγάλοι μπορούν να είναι νόστιμα και πολύ θρεπτικά. Τα έκανα με το δικό μου τρόπο, είναι περισσότερο ελληνικά, με λίγο νερό, χωρίς γάλα, με μπυρομαγιά, λίγη ζάχαρη, λαδάκι και βέβαια βασικό συστατικό σε ό,τι κάνω είναι η αγάπη και η υπομονή» σημειώνει η 39χρονη.

Μέσα στο επόμενο διάστημα η αγρότισσα «TikToker» θα περάσει και στο επόμενο βήμα της, που είναι παρέα με τον καλό της φίλο της αγρότη και παραγωγό από το Αγιονέρι Κιλκίς Παναγιώτη Γιλτίδη, να μαζέψουν συνταγές Καππαδοκίας και να τις εκδώσουν σε ένα βιβλίο μαγειρικής.

6 σχόλια:

  1. Άιντε παιδιά! Πιάστε όλοι από ένα Τικ Τοκ για να έρθει η ανάπτυξη και να φάμε με χρυσά κουτάλια. Πάντως προχθές, εγώ καλού κακού φύτεψα λίγο σιταράκι γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν υπάρχει χωραφάκι, φυτεύεις σιταράκι. Όταν δεν υπάρχει τίποτα, τότε τι κάνεις;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και οι δυο σας είστε άσχετοι με το σιτάρι και γενικά με τον αγρό. Το μόνο σίγουρο... Το σιτάρι σπέρνετε δεν φυτεύεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός! Όπως και η κλίση της τροχαίας δεν τρώγεται. Ελπίζω το σιταράκι μου να μην παρεξηγηθεί και να φυτρώσει.

      Διαγραφή
    2. Κι εσυ ασχετος εισαι. Το σιταρι σπερνεται δεν σπερνετε. Το μονο σιγουρο...

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ