Το πρώτο όμως που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να μην γεμίζετε το δοχείο πλυστικού υγρού με νερό για συγκεκριμένους λόγους. Σε μερικά αυτοκίνητα, το μπλε καπάκι του δοχείου αναφέρει να χρησιμοποιείτε μόνο ειδικό καθαριστικό υγρό. Αυτή την σύσταση δεν πρέπει να την αγνοήσετε γιατί σας προφυλάσει από μελλοντικά προβλήματα.
Ο λόγος που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε νερό για να συμπληρώσετε το υγρό καθαρισμού του παρμπρίζ σας, ειδικά τον χειμώνα, είναι το γεγονός ότι μόλις η θερμοκρασία πιάσει τους 0 βαθμούς Κελσίου θα παγώσει μέσα στο δοχείο.
Μία τέτοια συνθήκη, δεν σας αφήνει απλά χωρίς «υγρό» καθαρισμού, αλλά καθώς αυξάνεται σε όγκο μπορεί να βλάψει το ντεπόζιτο, το κύκλωμα ή ακόμα και τα πιτσιλιστήρια.
Ακόμα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το νερό από περιοχή σε περιοχή διαφέρει και μπορεί να περιέχει υψηλά επίπεδα ασβέστη που αφήνουν ιζήματα και προκαλούν ζημιά στο κύκλωμα. Σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και την οξείδωση, τις φθορές στα πλαστικά σωληνάκια του κυκλώματος και φυσικά την μυρωδιά του στάσιμου νερού.
Η χρήση νερού στο δοχείο πλυστικού υγρού του παρμπρίζ είναι μια προσωρινή λύση για μία περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Εάν χρειαστεί όμως, βάζουμε την ελάχιστη ποσότητα νερού στο δοχείο και με την πρώτη ευκαιρία αγοράζουμε ένα ειδικό υγρό που θα συμπληρώσει την ποσότητα καθαριστικού υγρού.
Το κόστος αγοράς ενός ειδικού πλυστικού υγρού δεν είναι μεγάλο και συνήθως έρχεται και σε μεγάλη συσκευασία των 5 λίτρων που δεν ξεπερνά τα 5 ευρώ. Θα τα βρείτε σε όλα σχεδόν τα πρατήρια καυσίμων και φυσικά τα καταστήματα με προιόντα περιποίησης αυτοκινήτου.
Μερικά είναι κατάλληλα να αναμειχθούν με νερό και άλλα μπαίνουν απευθείας στο ντεπόζιτο. Όποιο και να επιλέξετε, να ξέρετε ότι έχουν παρόμοια αντιψυκτική ικανότητα που θα τα κρατήσει σε υγρή μορφή, ακόμα και όταν το θερμόμετρο δείχνει θερμοκρασίες κάτω από το 0. Τα πιο προηγμένα περιλαμβάνουν επίσης υδροφοβικά στοιχεία που κάνουν τις σταγόνες να γλιστρούν στο παρμπρίζ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.