Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος για να μειώσετε την κατανάλωση του ρεύματος του ψυγείου σας έως και 30%, ακόμα και εάν είναι παλιό, αρκεί να γίνεται η σωστή συντήρηση.
Για τη σωστή λειτουργία ενός παλιού ψυγειοκαταψύκτη, με μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειαςκαι λιγότερες βλάβες είναι σημαντικό να αφαιρείται τακτικά ο περιττός πάγος που τείνει να συσσωρεύεται με το πέρασμα των χρόνων στο εσωτερικό της συσκευής.
Η διαδικασία της απόψυξης ψυγείου θα αφαιρέσει τον περιττό πάγο, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του ψυχρού αέρα και μεγαλώνοντας τη διάρκεια ζωής της συσκευής σας. Πρόκειται για μία σχετικά απλή διαδικασία που μπορείτε να πραγματοποιήσετε μόνοι σας στο σπίτι.
Σύμφωνα με το τμήμα Γεωργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, τα περισσότερα νέα μοντέλα ψυγείων έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι απαραίτητη η απόψυξη από τον ιδιοκτήτη (τεχνολογία No Frost), ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά νοικοκυριά που διαθέτουν παλιά ψυγεία, όπου η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη.
Παράλληλα, ορισμένα από τα πιο οικονομικά μοντέλα ψυγείων που πωλούνται ακόμα και σήμερα δεν διαθέτουν σύστημα αυτόματης απόψυξης, επομένως και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να κάνετε απόψυξη στο ψυγείο σας 1 με 2 φορές το χρόνο.
Η διαδικασία της απόψυξης είναι ουσιαστικά η ίδια τόσο για το ψυγείο όσο και για την κατάψυξή σας και είναι αρκετά απλή, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:Αφαιρέστε από το ψυγείο και την κατάψυξη όλα τα τρόφιμα και τοποθετήστε τα σε κάποιο εφεδρικό ψυγείο (π.χ: ενός φίλου ή γείτονα) ή σε ένα φορητό ψυγείο που θα γεμίσετε με πάγο.
Βγάλτε τη συσκευή από την πρίζα. Για να κάνετε πιο εύκολη τη διαδικασία μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μερικές πετσέτες στα ράφια του ψυγείου και της κατάψυξης, οι οποίες θα απορροφήσουν το νερό, καθώς λιώνει ο πάγος.
Παράλληλα, μπορείτε να βάλετε και ένα ταψί μπροστά στο ψυγείο, που θα μαζεύει τυχόν νερά που θα πέσουν. Το μόνο που έχετε ουσιαστικά να κάνετε μόλις αδειάσετε το ψυγείο και το βγάλετε από την πρίζα είναι να περιμένετε να λιώσει ο πάγος.
Εάν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να βάλετε μία μικρή κατσαρόλα με ζεστό νερό μέσα στο ψυγείο σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι για να ζεσταθεί περισσότερο το εσωτερικό της συσκευής. Ωστόσο, για να αποφύγετε το ενδεχόμενο κάποιας ζημιάς στα τοιχώματα της συσκευής, το ιδανικό θα ήταν να περιμένετε.
Όταν λιώσει εντελώς ο πάγος, θα είναι και μια καλή ευκαιρία να καθαρίσετε το ψυγείο σας εάν θέλετε, δεδομένου ότι είναι άδειο και σε θερμοκρασία δωματίου. Σκουπίστε καλά τα νερά που έχουν περισσέψει και σφουγγαρίστε το πάτωμα που βρίσκεται γύρω από τη συσκευή εάν χρειαστεί. Μόλις το ψυγείο στεγνώσει καλά, μπορείτε να βάλετε πάλι τα τρόφιμα στη θέση της και να συνδέσετε την πρίζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.