Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φασολάδα «τσιγαριστή» Σαμοθράκης

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς

«Ένα πιάτο όπου το δοκίμασα στο νησί της Σαμοθράκης όπου και επισκέφθηκα το καλοκαίρι. Πραγματικά απλό, ταπεινό… και τέλειο!». Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μάς προτείνει μια πεντανόστιμη συνταγή  που αν δεν καταφέρει να σας ταξιδέψει και εσάς στη Σαμοθράκη, θα έχετε δοκιμάσει έναν τέλειο γευστικό συνδυασμό με φασόλια. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

500 γρ. φασόλια
3 καρότα κομμένα σε κυβάκια
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ τοματάκι κον κασε
130 ml ελαιόλαδο (½ φλιτζάνι τσαγιού)
2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
½ πιπεριά πράσινη σε λεπτές φέτες
½ πιπεριά φλωρίνης σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα φασόλια για 12 ώρες σε κρύο νερό. Ξεπλένουμε.

Τα βάζουμε να βράσουν και να μαλακώσουν σε μία κατσαρόλα μαζί με τα καρότα και το σέλινο(περίπου μία ώρα)

Αφού βράσουν και μαλακώσουν τα φασόλια μας, τα στραγγίζουμε και τα φυλάσσουμε στην άκρη. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε (τσιγαρίζουμε) τις πιπεριές, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα κρεμμύδια για 2-3΄.Προσθέτουμε τα φασόλια μας, τον τοματοπελτέ, την τομάτα κον κασε. Σοτάρουμε λίγο, συμπληρώνουμε με λίγο νερό και βράζουμε για 30-40΄ σε σιγανή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να χυλώσει τελείως.

Τips: (για τους κρεατοφάγους μπορούμε να τσιγαρίσουμε λίγες φέτες λουκάνικο κ να τις προσθέσουμε στην φασολάδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ