Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μοσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα; Αυτός είναι τέλειος μεζές!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς

Μη σας... ταράζει που ακούτε μοσχαρίσιο μάγουλο. Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο κρέας που αν και δεν το πολυπροτιμούμε, είναι μια οικονομική και γευστική παραλλαγή του μοσχαριού και αν ξέρουμε πώς να το μαγειρέψουμε σωστά, το κρέας λιώνει στο στόμα και γίνεται... λουκούμι! Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει μοσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα, που αν τα δοκιμάσετε, θα τα λατρέψετε! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

• 1.500γρ. μοσχαρίσια μάγουλα, σε κύβους
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 1 καρότο, κομμένο σε χοντρές ροδέλες
• 750ml κρασί κόκκινο
• 60ml ξίδι κόκκινο
• 800γρ. ντοματάκια κον κασέ
• 60 γρ. ζάχαρη καστανή
• 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο
• 1 κ.σ. ρίγανη
• 1 φινόκιο, σε λεπτές φέτες
• 400γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε μεγάλα κομμάτια
• 200γρ. μανιτάρια λευκά
• 6-7 κόκκους μαύρο πιπέρι
• Αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αδειάζουμε το κρέας στη γάστρα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα καρότα. Μόλις γυαλίσουν, τα μεταφέρουμε στη γάστρα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξίδι, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και το φινόκιο. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Ανοίγουμε τη γάστρα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και ψήνουμε χωρίς καπάκι για 45΄ ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ