Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μια μικρή απόλαυση στον φούρνο: Ριγκατόνι με κιμά και αφράτη κρέμα τυριών!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Ζυμαρικά, κιμάς, κρέμα γάλακτος και τυριά. Ένας συνδυασμός υλικών που ποτέ μα ποτέ δεν μας απογοητεύει. Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει ριγκατόνι με κιμά στον φούρνο και από πάνω αφράτη κρέμα με τυριά... Μικροί και μεγάλοι θα το λατρέψουν και θα σας λατρέψουν! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή: 


Υλικά

500 γρ. ριγκατόνι

Για τον κιμά:

40 ml ελαιόλαδο
400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
100 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 καρότο, τριμμένο
1 μικρό κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
40 ml κονιάκ
1 δαφνόφυλλο
1/2 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
250 γρ. σάλτσα ντομάτας
100 ml ζωμό κρέατος
αλάτι, πιπέρι

topping

400 ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
200 γρ. κασέρι, τριμμένο
200 γρ. Φέτα τριμμένη
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1/4 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ριγκατόνι μας, τα λαδώνουμε ελαφρώς και φυλάσσουμε στην άκρη

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμάμέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για περίπου 5΄. Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, το δαφνόφυλλο, σάλτσα ντομάτας, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι.

Σιγοβράζουμε τον κιμά μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε. Περιχύνουμε τα ριγκατόνι με τον κιμά, πασπαλίζουμε με τη μισή γραβιέρα, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα.

Ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά, τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φαγητού και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος. Ψήνουμε στον φούρνο για 20΄ στους 180°C μέχρι να αποκτήσει μια κρούστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ