Σύμφωνα με ειδικούς, η αλλαγή αυτή στην κορυφή οφείλεται στην αύξηση της περιουσίας του Μασκ, λόγω της ραγδαίας ανόδου της μετοχής της Tesla. Τη δεκάδα συμπληρώνουν επιχειρηματίες και μεγιστάνες του χώρου της τεχνολογίας, των επενδύσεων, κλπ.
Δείτε τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο:
1) Έλον Μασκ (223,8 δισ. δολάρια)
Ο πήρε τη θέση του Τζεφ Μπέζος από την κορυφή νωρίτερα μέσα στο 2022. Κατάφερε να αυξήσει κατά 68 δισεκατομμύρια την περιουσία του το περασμένο έτος, λόγω της ανόδου 33% της τιμής της μετοχής της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων του Tesla. Είναι CEO και της SpaceX, ενώ μόλις πριν μερικές ημέρες ολοκλήρωσε και την εξαγορά της Twitter Inc., για την οποία έχει μεγάλα σχέδια.
2) Μπερνάρ Αρνό (156,5 δισ. δολάρια)
Ο Αρνό επιβλέπει τις επιχειρήσεις της LMHV με τα περίπου 70 brands μόδας και καλλυντικών, συμπεριλαμβανομένων των Louis Vuitton και Sephora.
3) Γκόταμ Αντάνι (131,3 δισ. δολάρια)
Ο Γκόταμ Αντάνι, ο Ινδός μεγιστάνας που ανέβηκε πολύ γρήγορα φέτος τις βαθμίδες της κατάταξης με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, υποσκέλισε τον Τζεφ Μπέζος και πήρε την τρίτη θέση.
4) Τζεφ Μπέζος (126,9 δισ. δολάρια)
Στη θέση νο.4 για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, λόγω της πτώσης της μετοχής της Amazon κατά 3% και της αύξησης της φιλανθρωπικής προσφοράς του που «εξαφάνισε» 6 δισεκατομμύρια δολάρια από την καθαρή του περιουσία.
5) Γουόρεν Μπάφετ (104,5 δισ. δολάρια)
Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές όλων των εποχών.
6) Μπιλ Γκέιτς (102,9 δισ. δολάρια)
O Γκέιτς δημιούργησε την περιουσία του από την Microsoft, ωστόσο πλέον έχει και άλλες πηγές πλούτου, όπως οι επενδύσεις σε ενέργεια μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Μέχρι το 2018 ήταν στη θέση νο.1.
7) Λάρι Έλισον (102,5 δισ. δολάρια)
Ο Έλισον είναι πρόεδρος, επικεφαλής τεχνολογίας και συνιδρυτής του γίγαντα λογισμικού Oracle.
8) Μουκές Αμπάνι (89,2 δισ. δολάρια)
Διοικεί τη Reliance Industries, η οποία έχει συμφέροντα σε πετροχημικά, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τηλεπικοινωνίες και λιανική.
9) Λάρι Πέιτζ (83,5 δισ. δολάρια)
Ο Πέιτζ ήταν διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, μητρικής της Google μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, που αποχώρησε, αλλά παραμένει μέλος του ΔΣ και μεγαλομέτοχος.
10) Κάρλος Σλιμ Χελού (81,6 δισ. δολάρια)
Ο Κάρλος Σλιμ Χελού είναι Μεξικανός επιχειρηματίας με επενδύσεις σε διάφορους τομείς.
Άτιμη - καταραμένη φτώχεια !
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη Θηβαΐδα της Αιγύπτου ένας ασκητής, ο Δωρόθεος, έκτιζε κάθε χρόνο ένα σπιτάκι και το χάριζε σε πτωχό που δεν είχε σπίτι.
ΑπάντησηΔιαγραφή