Η πικάνια είναι μία από τις δημοφιλέστερες κοπές βοδινού κρέατος στον κόσμο. Η λέξη «picanha» (πικάνια) είναι πορτογαλική και αναφέρεται σε μια τριγωνική (σφηνοειδή) κοπή του βοδινού (ή αγελαδινού) κρέατος στο οπίσθιο σημείο της ράχης όπου βρίσκεται το καπάκι του κιλότου του ζώου. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει πικάνια στη σχάρα με σως τσιμιτσούρι, μια πράσινη σάλτσα με καταγωγή απο την μακρινή μας Αργεντινή. Δείτε τα υλικά και την συνταγή:
Ψήνουμε στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, το τσίλι, το ξίδι, τη ρίγανη και το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Αλατοπιπερώνουμε την πικάνια και τη βάζουμε στη σχάρα, με το λίπος προς τα κάτω. Σιγοψήνουμε για 5΄ και το γυρίζουμε μέχρι να ροδίσει όμορφα.
Αποσύρουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο, κόβουμε σε φέτες και τη σερβίρουμε με τη σως τσιμιτσούρι.
Υλικά
• 1 κιλό μοσχαρίσια πικάνια
Σως τσιμιτσούρι
1 φλ. μαϊντανό πλατύφυλλο, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, λιωμένο
1/2 πιπεριά τσίλι, σε κύβους
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κ.σ. ξερή ρίγανη
100 ml ελαιόλαδο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.