Δεν καταψύχουμε το ψωμί χωρίς να είναι συσκευασμένο
Είναι λογικό ότι δεν παίρνουμε το καρβέλι μας έτσι όπως το αγοράσαμε από τον φούρνο για να το βάλουμε στην κατάψυξη, ακουμπώντας το πάνω σε κρεατικά ή άλλα προϊόντα. Είναι επικίνδυνο να αναπτυχθούν τροφικά βακτήρια που θα το καταστήσουν επικίνδυνο προς κατανάλωση.
Γι’ αυτό θα πρέπει να είναι προστατευμένο. Αν έχουμε αγοράσει κάποιο συσκευασμένο από το σουπερμάρκετ, τα πράγματα είναι πιο απλά. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη μέσα στη συσκευασία του. Τώρα αν το αγοράσουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε μέσα στο χαρτί του και μέσα στη σακούλα του φούρνου ή το βάζουμε μέσα σε μια ειδική σακούλα ή θήκη για κατάψυξη, ειδικά που να κλείνει αεροστεγώς.
Εννοείται ότι για λόγους ασφαλείας δεν ξαναβάζουμε στην κατάψυξη ψωμί που έχουμε ήδη αποψύξει.
Πώς συντηρούμε το ψωμί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;
Για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε το ψωμί όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα, είναι καλό να έχουμε στο σπίτι μια μεταλλική ψωμιέρα. Εκεί μπορεί να μείνει το ψωμί και να συντηρηθεί καλά μέχρι και 5 μέρες. Για να εμποδίσουμε την υγρασία να αναπτυχθεί, μπορούμε να βάλουμε μέσα στην ψωμιέρα μια πατάτα ή ένα μήλο κομμένα στα δυο.
Αν δεν έχουμε ψωμιέρα, μπορούμε εξ αρχής να βάλουμε το ψωμί στο ψυγείο. Προσοχή όμως, δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σακούλες που επιτρέπουν στην υγρασία να μπει και να το αλλοιώσει. Στο ψυγείο είναι καλό να το αποθηκεύσουμε στα επάνω ράφια, που έχουν τη μικρότερη θερμοκρασία και θα του επιτρέψουν να συντηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Αν επιλέξουμε κατάψυξη, τότε το ιδανικό είναι να το βάλουμε σε ειδική σακούλα με zip που εμποδίζει στην υγρασία να εισέλθει ή σε σκεύος ειδικό για την κατάψυξη που να κλείνει αεροστεγώς. Πόσο μπορεί να μείνει στην κατάψυξη; Μέχρι το πολύ 6 μήνες.
Βάση Νόμου για να γνωρίζετε Όσοι δεν το ξέρουν, από την Ομοσπονδία Αρτοποειων Ελλάδος !!! 1ον και Σημαντικό το ψωμί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε πλαστικό σακουλάκι!!!!πράγμα που ούτε η υγειονομική υπηρεσία δεν το γνωρίζουν!! Και κατά 2ον ότι είναι σε πλαστικό σακουλάκι σε super και μπακάλικα είναι κατά 90 % κατεψυγμένη ζύμη άγνωστης για εμάς προέλευσης, και ψήνονται σε δικούς του φούρνους και τα ονομάζουν "φρέσκα " !!! Ψωμί φρέσκο και ημέρας χωρίς συντηρητικά και άλλες πρόσθετες ουσίες μόνο στους φούρνους της γειτονιάς σας και ας είναι και 0 50 € πιο ακριβό!! Αν θες να φας καλό ψωμί αν δε σε νοιάζει και κοιτάς την τιμή φάε ψωμί από άγνωστη προέλευση και να μην ξέρεις τι έχει μέσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλληνικό ψωμί με σιτάρι από Τσερνόμπιλ και ζαπορίζια, θες να πεις φίλε μου; Προτιμώ κινεζική ζύμη.
ΔιαγραφήΆμα βρεις σιτάρι στην Ελλάδα έλα να μας το πεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού αδερφέ εσύ θες να τρως ψωμί που δεν ξέρεις πότε έχει γίνει ψωμί, αν έμεινε και πόσες μέρες έμεινε σε 1 κονεϊνερ,πόσες κατάψυξεις έχει αλλάξει και σε τι θερμοκρασίες, τι έχει μέσα και στο πλασάρουν οι πολυεθνικές για φρέσκοψημενο , τι να πω !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία η συμβουλή της συντεχνίας των αρτοποιών που νοιάζονται για το καλό μας ..απλά να γνωρίζουν ότι άμα στερέψει το γάλα μετά βγαίνει αίμα ...γιατί οι σακούλες εκτός απ' την υγεία πειράζουν και την τσέπη αυτών που τις πληρώνουν ..ομοίως και αντιστρόφως το φρέσκο ψωμάκι..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσύ μεγάλε δηλαδή που θα πάρεις 1ψωμι μικρό από 1 Φούρνο με 1,20€ και θα φάνε 4 άτομα σε πείραζει!!! Που θα πας για 1 καφέ και θα δώσεις 3,50€ για 3 ώρες για την πάρτη σου δρ σε πειράζει!!! Που θα παρεις 1 πακέτο τσιγάρα 4€για την πάρτη η αν θες και 2ο θρς 8€ πάλι δε σε πειράζει!!! Ρε σοβαρευτειτε λίγο και βάλτε το μυαλό σας στη θέση του!!
ΑπάντησηΔιαγραφή