Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αιφνίδια βαρηκοΐα και θεραπεία

Ευήκοον - Βενιζέλου 39 Βέροια - Τηλ: 2331074625
Η αιφνίδια βαρηκοΐα είναι η ξαφνική απώλεια της ακοής μέσα σε 72 ώρες το πολύ. Συμβαίνει συνήθως σε άτομα από 40 έως 55 ετών, με αδιευκρίνιστα αίτια. Μπορεί να υπάρξει απώλεια στο ένα ή και στα δύο αυτιά. Συνήθως υπάρχουν παράλληλα εμβοές και ίλιγγος. Σε πολλές περιπτώσεις η ακοή επανέρχεται εντός δύο εβδομάδων, και στο 36% των περιπτώσεων, υπάρχει πλήρης αποκατάσταση. Οι αιτίες δεν είναι γνωστές, ούτε ίδιες. Σε πολλές περιπτώσεις έχει βρεθεί παρουσία του ιού της ιλαράς, της ανεμοβλογιάς, της ερυθράς, ή του έρπητα-ζωστήρα. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ακόμα και με λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού.

Είναι απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις η θεραπεία να ξεκινάει άμεσα.

H θεραπεία περιλαμβάνει διάφορες μεθόδους.

· Υπάρχει η θεραπεία με κορτικοστεροειδή, η χορήγηση των οποίων γίνεται με πολλαπλούς τρόπους και συνήθως έχει διάρκεια 7 ως 14 μέρες.

· Άλλος τρόπος θεραπείας είναι η αντιπηκτική αγωγή που μπορεί να γίνει και κατ’ οίκον 4 ως 6 φορές την ημέρα.

· Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα χορήγησης κορτικοστεροειδών με έγχυση ενδοτυμπανικά.

· Αν οι παραπάνω θεραπείες δεν βοηθούν τον ασθενή, τότε ο συνδυασμός κορτικοστεροειδών με θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο σε 20 συνεδρίες, είναι μία ασφαλής και αποτελεσματική λύση.

· Τέλος, αν τίποτα από αυτά δεν βοηθήσει, υπάρχει και η χειρουργική λύση.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητη η συνεργασία του ασθενούς και του θεράποντα ωτορινολαρυγγολόγου από την πρώτη κιόλας στιγμή ώστε να υπάρξουν τα μέγιστα θετικά αποτελέσματα.

ΕΥΗΚΟΟΝ
Ακουστικά βαρηκοΐας
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39, ΒΕΡΟΙΑ
2331074625
6974047198


Πηγές:

https://www.pharmagel.gr/page.php?pid=134

https://www.hygeia.gr/aifnidia-varikoia-diagnosi-kai-therapeia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ