Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πόντος+Κρήτη ενώθηκαν στην Πατρίδα - 3.000 άτομα αποθέωσαν Τσαχουρίδη και Ζωϊδάκη

Δεν έπεφτε καρφίτσα!
Ήταν μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις που έχουν διοργανωθεί στην Ημαθία. Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης και ο Νίκος Ζωϊδάκης εμφανίστηκαν επί σκηνής και μάγεψαν με τις υπέροχες μουσικές μελωδίες τους. Παραδοσιακά, αλλά και σύγχρονα τραγούδια από τον Πόντο και την λεβεντομάνα Κρήτη ήχησαν στον ουρανό της Πατρίδας, με τον κόσμο να διασκεδάζει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μια ανεπανάληπτη βραδιά που είχε έντονο το στοιχείο της παράδοσης, με την ποντιακή λύρα να συναντάει την κρητική λύρα και το αποτέλεσμα να μαγεύει τους θεατές.

Πάνω από 3.000 άτομα τίμησαν με την παρουσία τους την 4η ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του «Ευστάθιος Χωραφάς», με τους διοργανωτές να μην μπορούν να κρύψουν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία και την μαζική συμμετοχή των πολιτών. 

Η 5η ημέρα συνεχίζεται απόψε μ' ένα φοβερό ποντιακό πρόγραμμα. Πρωταγωνιστές της βραδιάς θα είναι ο Στάθης Νικολαΐδης, ο Σταύρος Σαββίδης και ο Κώστας Πουτακίδης.

12 σχόλια:

  1. τα gansters που κλεψαν τα ηχεια, να τα φερουν γρηγορα πισω,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αιωνία τους η μνήμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προχθές που ήταν το καλύτερο δίδυμο Θεοδοσιάδης-Ιωαννίδης,
    δεν κάνατε καν τον κόπο έστω να αναφερθείτε στο γεγονός,ενώ για όλους τους άλλους που είναι υποδεέστεροι δεν χάσατε χρόνο. Αλλά βέβαια, μη στεναχωρήσουμε τον Κρητικαρο που αντί να τραγουδάει,απαγγέλει.!!Και φυσικά, το σούπερ Βεροιωτακι,που πήρε ένα ιερό παραδοσιακό όργανο (κεμεντζέ)και το ρεζιλεύει μετατρέποντάς το σε κλαρινέτο,όμποε,πίκολο,βιολί και οτιδήποτε άλλο καραγκιοζιλίκι!!!Ξεφτιλίζει παράδοση χιλιάδων χρόνων παίζοντας όπερα με την λύρα και το χειρότερο είναι ότι κάποιοι το απολαμβάνουν!!Έλεος!!!!!Αν συνεχιστεί αυτή η αηδία, θα καταντήσουμε να ακούμε επιτραπέζια και καϊτέδες με ηλεκτρική κιθάρα και σαξόφωνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Μάκος είναι 100 χρόνια μπροστά και ο Ζωιδάκης ότι καλύτερο έχει αναδείξει η κρήτη τα τελευταια χρόνια.

      Διαγραφή
    2. θλιβερές εικόνες

      Διαγραφή
    3. Σωστά τα λες, παβαρότι και ζεϊμπέκικα με λυρα,οπως λεμε σαλάτα με λιγδα

      Διαγραφή
    4. 9.23 Κανείς δεν αμφισβητεί τις γνώσεις και τις δεξιότητες του Τσαχουριδη στη μουσική. Αυτό που αμφισβητούμε όσοι αγαπάμε την παράδοση, είναι η χρησιμοποίηση ενός παραδοσιακού οργάνου σε άσχετες μουσικές. Κι ο Τσανακαλης έπαιζε με τη λύρα κινέζικα, ισπανικά κ.α.,αλλά το έκανε για να προκαλέσει τον γέλωτα και δεν προσέβαλε αυτό το ιερό όργανο!!Όσο για τον Ζωιδακη,υπάρχουν πάρα πολλοί που είναι καλύτεροι του και δεν απαγγέλλουν λες και ραπάρουν, αλλά τραγουδάνε κανονικά!!Κάποιοι μπερδεύετε τις(αδιαμφισβητητες)ικανότητες ενός καλλιτέχνη με την εκμετάλλευση αυτών. Ελπίζω κάποια στιγμή να επανέλθουμε στην κανονικότητα..

      Διαγραφή
  4. Σε λίγο με την κεμετζε θα έχουν και μπαλετα... Ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο καθηγητής του Einstein τον αποκαλούσε άχρηστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΟΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Τ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ - ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ - ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΛΥΡΑ ΚΑΙ Σ ΑΛΛΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ...ΟΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΤΙ ΑΚΟΥΣΑΝ ΧΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ...Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία..Εφόσον δεν έχει σύνορα, προσπάθησε να ακούσεις το" Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του " και το "Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ " σε ρυθμούς death metal χρησιμοποιώντας και τα όργανα αυτής της μουσικής. Επίσης, δεν θυμάμαι τον Χιώτη ή τον Ζαμπετα να έπαιξαν με το μπουζούκι τους ινδιάνικα ή goth ή τιρολεζικα. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα πια.....

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ