Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάχνουμε παραδοσιακά και καλοκαιρινά ολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα αυγολέμονο

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Ένα από τα μαμαδίστικα φαγητά που μας έρχεται πρώτο στο μυαλό για ένα Κυριακάτικο καλοκαιρινό τραπέζι και από τα απόλυτα comfort food που λέμε και στις μέρες μας. Φτιάξτε το παραδοσιακό και αγαπημένο φαγητό, κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι, κιμά και αβγολέμονο, με την συνταγή που μας προτείνει για αυτή την εβδομάδα ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

• 8 κολοκυθάκια
• 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
• 1/2 φλ. ελαιόλαδο
• 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 1 φλ. ρύζι Καρολίνα
• 2 καρότα (τριμμένα)
• 2 πατάτες (κομμένες κυδωνάτες)
• 1/2 ματσ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
• 1/2 ματσ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
• Λίγο δυόσμο (προαιρετικά)
• Αλάτι
• Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• Λίγα κλων. μαϊντανό
• Λίγα κλων. Άνηθο

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το κοτσάνι και λίγο από το πίσω μέρος. (για να στέκονται όρθια στην κατσαρόλα)

Με το ειδικό εργαλείο ή με το κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους και το ψιλοκόβουμε.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3΄- 4΄.

Προσθέτουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια , τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄- 3΄.

Τέλος, ρίχνουμε τον κιμά και αφήνουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε 1 φλ. νερό και αφήνουμε να δέσει η γέμιση.

Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα κολοκυθάκια μέχρι τα 3/4 του ύψους τους.

Τα τοποθετούμε όρθια σε κατσαρόλα και μπήγουμε ενδιάμεσα πατάτες κομμένες κυδωνάτες .

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση τους.

Τοποθετούμε δεμένα σε ματσάκι τα κλωνάρια μαϊντανού και άνηθου.

Προσθέτουμε αλάτι κ πιπέρι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30΄

Κρέμα αυγολέμονο

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.

Ψήνουμε το ρου σε μέτρια φωτιά για 2΄ να ψηθεί το αλεύρι.

Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να δέσει η κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα.

Προσθέτουμε 1 κρόκο αυγού κι ανακατεύουμε.

Στύβουμε το λεμόνι πασπαλίζουμε με άνηθο ψιλοκομμένο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια σε πιατέλα και περιχύνουμε με την κρεμώδη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ