Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού. Τρώγονται και ζεστά από το πιάτο αλλά και κρύα, απευθείας από το ταψί, πάντα με μπόλικη φέτα! Άλλοι τα προτιμούν «ορφανά», δηλαδή μόνο με ρυζάκι άλλοι πάλι τα έχουν συνδέσει και με κιμά. Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει μια εναλλακτική συνταγή, με κουκουνάρι και σταφίδες. Πώς θα τα φτιάξουμε; Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά
5 ντομάτες
5 πιπεριές
2 ξερά κρεμμύδια
10 κ.σ. ρύζι καρολίνα
3 κ.σ. κουκουνάρι
3 κ.σ. σταφίδα μαύρη
1/2 ματσ. μαϊντανό
1/2 ματσ. δυόσμο
Λίγη ζάχαρη
Λίγη φρυγανιά
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές .
Βγάζουμε τους σπόρους από τις πιπεριές κι από την ντομάτα (με κουτάλι), αδειάζουμε σε μπολ την ψίχα (την οποία ψιλοκόβουμε).
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, το κουκουνάρι, την σταφίδα, καθώς και την ψίχα από την τομάτα.
Συμπληρώνουμε με λίγο νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5΄.
Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά τη γέμιση και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας.
Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα 3/4, γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο.
Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε βαθύ ταψί, το ένα κοντά στο άλλο.
Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά κ λίγη ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 ºC. Το τελευταίο μισάωρο ξεσκεπάζουμε.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.