Μια συνταγή που συνδυάζει τη γλύκα από την πιπεριά Φλωρίνης και την λατρεμένη αλμυρή γεύση της φέτας. Οι πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με φέτα και ψημένες στον φούρνο είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές, που τρώγεται εξίσου απολαυστικά, ζεστός και κρύος. Είτε για ορεκτικό στο τραπέζι είτε για συνοδευτικό μιας παγωμένης μπύρας ή τσίπουρου. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε το νόστιμο αυτό πιάτο. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά
10 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
1 ντομάτα τριμμένη
1 σκ. σκόρδο
1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1/2 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
400 γρ. φέτα τριμμένη
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
Αλάτι, πάπρικα
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές.
Χαράζουμε κατά μήκος και με προσοχή αφαιρούμε μεμβράνες και σπόρους.
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε την τομάτα, το σκόρδο, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και το μισό ελαιόλαδο και τα απλώνουμε στο ταψί.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά της.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα κουτάλι και τις βάζουμε εναλλάξ στο ταψί πάνω στη σάλτσα ντομάτας που είχαμε ετοιμάσει.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο νεράκι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30', μέχρι οι πιπεριές να χρωματίσουν ελαφρώς.
Σερβίρονται ζεστές ή κρύες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.