Από την άλλη, εάν δεν βρούμε σχετικά γρήγορα μια σωστή και ασφαλή θέση για το αυτοκίνητό μας, αρχίζουμε και ρίχνουμε τα στάνταρ μας, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε ορισμένες φορές και σε παρανομίες.
Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η στάση και η στάθμευση επιτρέπονται μόνο αν δεν δημιουργείται κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και αν δεν υπάρχουν σχετικές απαγορευτικές πινακίδες ή διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα.
Η παράνομη στάση και στάθμευση τιμωρείται με πρόστιμο και ανάλογα την βαρύτητα της παρανομίας μας, μπορεί να χάσουμε την άδεια οδήγησης και τις πινακίδες κυκλοφορίας για ορισμένο χρονικό διάστημα. Το βασικό διοικητικό πρόστιμο φτάνει τα 80 ευρώ.
Εκεί που ο Κ.Ο.Κ. αυστηροποιεί ακόμα πιο πολύ τις ποινές του, είναι όταν παρκάρουμε παράνομα σε χώρο στάθμευσης για οχήματα ή για συγκεκριμένο όχημα Ατόμων με Αναπηρίες. Οι οδηγοί αυτοκινήτων που σταθμεύουν σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες. Το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση φτάνει τα 200 ευρώ.
Επιπλέον, όλες οι παραβάσεις παράνομης στάθμευσης χρεώνονται με έως 9 βαθμούς ποινής, ενώ για την περίπτωση παράνομης στάθμευσης που αφορά ΑμΕΑ, ο Κ.Ο.Κ. προβλέπει ότι σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα 6 μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.
Έτσι να πέφτουν πρόστιμα και να αφαιρούνται πινακίδες,όχι θα κάτσω να ανέχομαι τον κάθε ασυνείδητο που παρκάρει μπροστά ακριβώς στο πάρκιν μου και μάλιστα πάνω στο πεζοδρόμιο,ΟΧΙ ρε φίλε που θα περπατήσουμε οι πεζοί στο δρόμο , άντε μερικοί οδηγοί να ξαναδιαβάσετε τον ΚΟΚ γιατί δεν θυμάστε που οδηγούμε το αμάξι και το μηχανάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσες εισόδους πρέπει να έχει μία οικοδομή πού έχει εσωτερικό πάρκινγκ....?
ΔιαγραφήΕΑΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΜΟΙ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΜΕ ΛΙΓΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ...ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΓΚΛΑ!
Η σταμευση μπροστα απο θεση παρκιγκ χωρις αδεια επιτρεπεται?
Διαγραφήγια 5-10 λεπτα ρε φιλε τι αδεια και απο που να ζητησει ο αλλος;;; φυσικα δε λεμε να αφησει εκει το αμαξι του για ωρες!!! εαν αφησει ενα τηλεφωνο και ερθει σε ελαχιστα λεπτα και το παρει ειναι τοσο τραγικο;;;; τι θα γινει εαν ξεκινησεις και 3-4 λεπτα αργοτερα;;; στην αθηνα και θεσσαλονικη χανουν ωρες ολοκληρες στην κινηση και στις πορειες!!!
ΔιαγραφήΠροσοχή! σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση εμπρός από χώρο που έχει σταθμεύσει κανονικά όχημα, ή παρακωλύεται η έξοδός του από την στάθμευση, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αν πρόκειται για αδειοδοτημένο χώρο στάθμευσης ή όχι. Υπάρχει σχετική νομολογία, οπότε προσέξτε γιατί την πρώτη φορά το πρόστιμο είναι 80 ευρώ, μετά όμως, αν συνεχίζεται η παράβαση, προβλέπεται και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος!
ΑπάντησηΔιαγραφή