Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κορωνοϊός: «Θερινό κύμα» απειλεί την Ημαθία - Πάνω από 250 κρούσματα την ημέρα

Σε κατάσταση έντονου προβληματισμού στο μέτωπο του κορωνοϊού έχει περιέλθει εκ νέου η Ημαθία. Οι δήμοι Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας αντιμετωπίζουν εδώ και μερικές εβδομάδες μια νέα άνοδο των κρουσμάτων που φέρνει ανησυχία. Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν 
πως την προηγούμενη εβδομάδα (από τις 18 έως τις 24 Ιουλίου 2022) στην περιοχής μας, σημειώθηκαν συνολικά 1.767 θετικά κρούσματα, κάτι που σημαίνει πως 252 συνάνθρωποί μας καθημερινά μολύνονται από τον ιό.

Πού οφείλεται η έξαρση

Η ανάκαμψη αυτή εξηγείται επιστημονικά από τον συνδυασμό δύο στοιχείων. Από την μία πλευρά υπάρχει μια «μείωση της ανοσίας», δηλαδή «η προστασία από προηγούμενη νόσηση ή μια δόση εμβολίου φθίνει με τον καιρό».

Από την άλλη βρίσκεται η εμφάνιση νέων υποπαραλλαγών της Όμικρον, της BA.4 και κυρίως της BA.5, που εξαπλώνονται πολύ πιο γρήγορα επωφελούμενες από το διπλό πλεονέκτημα της μεταδοτικότητας και της ανοσολογικής διαφυγής.

Επίσης, σημαντικό ρόλο στην μετάδοση του ιού, παίζουν οι συνωστισμοί σε εκδηλώσεις, πανηγύρια, αθλητικούς χώρους κ.α. αλλά και η μη υποχρεωτικότητα της μάσκας, ειδικά σε δημόσιους χώρους. Εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενο αύξησης νοσηλειών, γιατί ο κορωνοϊός βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας και δεκάδες Έλληνες χάνουν την ζωή τους. 

Όπως και με τα προηγούμενα κύματα, μια συνολική αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να προκαλέσει αύξηση των νοσηλειών, των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και των θανάτων.

10 σχόλια:

  1. Για τα πανηγύρια είμαστε κυριολεκτικά 😂😂😂😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ότι έρχεται ο δεκαπενταύγουστος κάτι πρέπει να ακυρωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταματήστε να μετράτε πόσοι έχουν μιξες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπα ιδέα σας ειναι όλα καλά είναι αυτό που θα έρθει μετά να δεις τι έχει να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν πειράζει... Έχουμε τους τουρίστες. Αλλιώς θα μας είχαν Lockdown

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταματήστε τα ράμπιντ τεστ να δεις πως εξαφανίζονται τα κρούσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά..Να σταματήσουμε τα ραμπιτ τεστ και να ξεκινήσουμε τα κάου τεστ. Μετά να πιάσουμε τα γκόουτ τεστ και να ολοκληρώσουμε με τσίκεν τεστ.

      Διαγραφή
  7. Και που είστε ακόμα, κλείστε τα όλα.
    Αφού τα αφήσατε όλα free τι να πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελείωσαν τα πανηγύρια.αιντε του χρόνου παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αφού τα άφησαν όλα ανεξέλεγκτα. και 250 είναι τα δηλωμένα , ας μη μιλήσουμε για τα αλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ