Εκπαιδευτική διαδικασία
Οι διδακτικές θεματικές περιελάμβαναν: γενικές αρχές σκηνοθεσίας και εισαγωγή στον Άμλετ, προτάσεις μεθόδου εργασίας και σκηνικές απόπειρες (Γιάννης Παρασκευόπουλος), σύνδεση του κλασικού κειμένου με το θέατρο της πραγματικότητας (Χάρης Πεχλιβανίδης), επικοινωνία του ηθοποιού με τον σκηνοθέτη, αποκωδικοποίηση - ερμηνεία της σκηνοθετικής οδηγίας με ταυτόχρονη διατήρηση της προσωπικής υποκριτικής ταυτότητας (Στεφανία Γουλιώτη). Οι Σοφία Καραγιάννη, Γεωργία Μαυραγάνη και Ελεάνα Τσίχλη, επικοινώνησαν την προσωπική τους μέθοδο εργασίας και ξεκίνησαν να προετοιμάζουν τα projects που θα δουλέψουν, ως σκηνοθέτες, οι μαθητές των δύο προηγούμενων Σχολείων Σκηνοθεσίας. Η εστίαση, σε αυτό το πρώτο στάδιο, ήταν η σαφήνεια της σκηνοθετικής κεντρικής ιδέας και η επικοινωνία της προς τον ηθοποιό.
Ανοιχτές παρουσιάσεις
Προγραμματίζονται ανοιχτές παρουσιάσεις, στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας (Τετάρτη 13/07, στις 19:30), στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας (Πέμπτη 14/07, στις 19:30) και στο Φράγμα Αλιάκμονα (Παρασκευή 15/07, στις 19:30).
Φωτογραφίες
Τις στιγμές της πρώτης εβδομάδας αποτύπωσαν φωτογραφικά και τους ευχαριστούμε πολύ οι: Αλεξάνδρα Γκίκα, Ζαχαρούλα Κιατίπη, Τάσος Κουτζάμπασης, Κώστας Παπακώτας, Δάφνη Τσολάκη, Μιχάλης Χασιώτης, μαθητές των ομάδων φωτογραφίας θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ, με δάσκαλο τον Τάσο Θώμογλου.
Διοργάνωση: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας - Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.
Στα μαθήματα στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας παρόντα ήταν τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Νάουσας, τους οποίους κι ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.