Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Άλλο σάτιρα κι άλλο αθυροστομία - Δίχασε το κοινό της Βέροιας η Σοφία Μουτίδου

Eκατοντάδες Βεροιώτες πήγαν να την δούνε στο Άλσος, αλλά δεν έμειναν όλοι ευχαριστημένοι
Μία stand up comedy performance μας παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας 25 Ιουλίου στο θέατρο Άλσους η Σοφία Μουτίδου. Η εκκεντρική καλλιτέχνιδα, περιοδεύει με μια συλλογή κειμένων των δέκα τελευταίων ετών. Το mood της παράστασης ήταν κάτι από: «Από το γιατί οι Έλληνες άντρες δε θέλουν να γίνουν Σουηδοί, μέχρι το γιατί θέλουν Σουηδές!»

Εκατοντάδες συμπολίτες μας πήγαν να τη δούνε από κοντά και την χειροκρότησαν για την ερμηνεία της. Ωστόσο, αρκετοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την ποιότητα των κειμένων.

Ανάμεσα στα λεγόμενα της Σοφίας Μουτίδου, υπήρχαν πολλές βωμολοχίες και σεξιστικού περιεχομένου σχόλια, που κατά τη γνώμη αρκετών, δεν συνιστούν τέχνη. Μπορεί κάποιοι από τους θεατές να γέλασαν με τα αστεία της, αλλά από την άλλη πλευρά, οι επαναλαμβανόμενες χυδαίες εκφράσεις κούρασαν και έκαναν ένα μέρος του κοινού να νιώσει άσχημα και άβολα.

30 σχόλια:

  1. Δεν ήταν αρκετοί, ήταν πολλοί άσχετα που δεν είπα κάτι για να μην σταματήσουν την παρασταση. το παρατραβηξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρυα αστεια σαν τον Λαζοπουλου... δεν μου αρεσε η παρασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΑ Η ΜΟΥΤΙΔΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η συγκεκριμένη είναι θέα (Κάλι στην καλύτερη περίπτωση)εγώ είμαι μία μίξη Δία, Ποσειδώνα,Προμηθέα και Απόλλωνα..Άντε με το κάθε σούργελο που το παρουσιάζετε ως κάτι αξιόλογο..!!!

      Διαγραφή
  4. Εμετική , άχρωμη και βαρετη... Εάν τα σεξιστικά σχόλια τα έλεγε άντρας θα τον είχαν κρεμάσει.... Ξανά ούτε σε φωτογραφία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποια ειναι αυτη παλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα θα την βλέπω στον ύπνο μου αυτή τη φωτογραφία. Να σαι καλά Βεροιωτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμένα πάλι μου αρέσει παρά πολυ η Μουτίδου και δυστυχώς δεν μπόρεσα να παω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κατάντια της εποχής που ζούμε. Μαζί με τους τράπερ, συμπληρώνεται το απαίσιο θέαμα που αξίζει στη σημερινή Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παίρνει χρήματα για να βρίζει εμείς το κάνουμε και τζάμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το κατρακύλισμα ήταν Πολιτισμός;.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είχα την δυνατότητα να παρακολουθήσω την παράσταση μιας και εργάζομαι μακριά από την Βέροια όμως πρέπει να θυμίσω ότι σε ότι αφορά την σάτυρα μπορεί άνετα να περιλαμβάνει και πολλές βωμολοχίες. Αν παρακολουθήσουμε την πορεία της σάτυρας από τον Αριστοφάνη ακόμα αλλά και μέχρι τις μέρες μας με τον αείμνηστο Χάρρυ Κλυνν αλλά και τον διφορούμενο πολιτικά αλλά ομολογουμένως μεγάλο καλλιτέχνη Λάκη Λαζόπουλο η βωμολοχία και η σάτυρα πάντα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες.
    Τώρα αν υπάρχουν πουριτανοί, στενόμυαλοι και άνθρωποι που παριστάνουν τους σοβαρούς που διαφωνούν με όλα αυτά τότε ας πάψουν να πηγαίνουν σε επιθεωρήσεις, και σάτυρες και ας περιοριστούν στην πρόζα γιατί αυτοί που δεν καταλαβαίνουν την σάτυρα με λύπη μου το λέω δεν θα καταλάβουν ούτε τους τραγικούς, ούτε τον Σαίξπηρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σταματησα να διαβαζω απο εκει που γραφεις λαθος την "σατυρα"

      Διαγραφή
    2. ειναι σατιρα μαν οχι σατυρα, μαθε πρωτα πως γραφεται και μετα κανεις μαθημα ασχετε delusional

      Διαγραφή
    3. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το σχόλιο σου. Κυρίως με τους δήθεν που σοκάρονται με τις βωμολοχίες σε επιθεώρηση ή stand up comedy. Αλλά δεν είναι δυνατόν να βάζεις στην ίδια πρόταση τον τιτανομέγιστο πατέρα του stand up comedy στην Ελλάδα Χάρρυ Κλύν, με κάποια ανύπαρκτη και ντεμέκ ηθοποιό ονόματι Μουτιδου. Έκλ@σε ο Χάρρυ Κλύν και βγήκε αυτή η καλικαντζαρίνα με το τεράστιο ταλέντο στο να τρομάζει παιδάκια για να φάνε το φαΐ τους.

      Διαγραφή
    4. Παρά πολλή σωστή παρατήρηση. Έχω παρακολουθήσει κάποια βιντεακια της στο ίντερνετ. Δεν μου αρέσει το στυλ της, ειδικά οι βωμολοχίες, αλλά μου αρέσει που λέει αλήθειες. Προφανώς αυτό που δεν άρεσε στο κοινό ήταν οι αλήθειες που είπε και όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.

      Διαγραφή
  12. Παρακαλώ πολύ ρωτήστε κάποιον που ήταν εκεί, υπήρχαν και δημοσιογράφοι, να σας ενημερώσουν για το τεράστιο λάθος του αριθμού των 200 θεατών που γράφετε. Όσο για το αν άρεσε ή όχι...και μόνο που συζητιέται σημαίνει ότι άφησε το αποτύπωμά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το μόνο που ξέρω είναι ότι γλώσσα δεν έβαλε μέσα,και πήγε 12 το βράδυ να φύγει απαράδεκτη και εκτός τόπου και χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όσο υπάρχουν χαζοί θα ζούνε οι έξυπνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είδαμε και τους ανθρώπους του " πολιτισμού" της πόλης που δεν βωμολοχούνε, πως ξεκατινιάζοντσι καθημερινά στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης και στον τοπικό Τύπο. Τάχα μου επίπεδο! Σοβαρευτείτε, σας πηραμε χαμπάρι ρεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όταν οι βωμολοχίες εκφράζονται πίσω από κλειδωμένες πόρτες από άντρες σε γυναίκες και τούμπαλιν ή από τους γονείς στα παιδιά τους δε μας ενοχλεί. Όταν το συγκεκριμένο "ειδησεογραφικό" site προωθεί ή αποσιωπά καίριες ειδήσεις για τον τόπο, ανάλογα με τις εντολές άνωθεν δε μας ενοχλεί. Μας ενοχλεί όμως μία γυναίκα που δεν αποτελεί το πρότυπο ομορφιάς (και που αρέσκεται το εν λόγω site να προάγει) και λέει δυο κουβέντες ειλικρινείς με το δικό της μοναδικό τρόπο, χωρίς φτιασίδια και δηθενιές, σαν αυτά που μας πότισε η πόλη μας, τότε ενοχλεί! Το μόνο που ξέρω είναι ότι ένα σωρό νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, την περίμεναν στο τέλος της παράστασης για να τη συγχαρούν. Αυτό κι αν ενόχλησε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καλύτερη διατύπωση των πραγμάτων. 👏👏

      Διαγραφή
    2. Αν η δικια σου αισθητικη και ποιοτητα ειναι πως ενας ανδρας παει να κανει μπανιο και πιανει το π...ο του και τον χαιδευει οπως ελεγε η μουτιδου στην παρασταση...... τοτε παω πασο. Να την χαιρεσαι και να την παρουσιασεις και στα παιδια σου. Βλημα!

      Διαγραφή
    3. Πάρα πολύ σωστά!

      Διαγραφή
  17. Αφού αυτά θέλει ο κόσμος δεν το έχετε ακόμα καταλάβει?
    Κοιτάξτε ποιοτικά καναλια στο youtube να δείτε πόσους subscribers έχουν. εάν όμως κάποιος βαλει μια καμερα την ώρα που χεζει στη τουαλέτα θα έχει 1.000.000 subscribers και θα του στέλνουν και λεφτά να παρει και αλλο χαρτί ή να φαγητό για να ανεβάζει περισσότερα βιντεο.
    Αυτά μας αξίζουν .να μι λιαμε καθόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι να πω, βλέποντας τα παραπάνω σχόλια και τη χολή που βγάζουν οι συμπολίτες μου, θα συνεχίσω να ντρεπομαι και να κρύβω το ότι είμαι Βεροιωτης. Τέτοιοι ησαστε πάντα, υποκριταί και Φαρισαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βεροιώτη ασχολήσου με τη Χριστίνα Κολέτσα και πολύ σου είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Από τον Αριστοφάνη μέχρι και σήμερα και μάλλον και για πάντα αυτή είναι η σάτιρα...
    Όλοι εσείς λοιπόν που πήγατε να δείτε μια ηθοποιό που ξέρατε πως είναι σατιρική ηθοποιός, τι ακριβώς περιμένατε να δείτε και ν' ακούσετε ?
    Την επόμενη φορά λοιπόν, σπίτι και δείτε ποιοτική τηλεόραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ