Συνήθως οι σαλάτες δεν μας «καλύπτουν» ως πλήρες γεύμα, με αποτέλεσμα σχεδόν αμέσως αφού φάμε να πεινάμε! Αλλά με αυτή τη χορταστική συνταγή, αυτό δεν θα συμβεί. Η σαλάτα με ψητό ροδάκινο, χαλούμι και dressing λεμόνι είναι ιδιαίτερα χορταστική και θρεπτική, ενώ ενδείκνυται και για μεσημεριανό και για βραδινό. Η συνταγή είναι για τέσσερις μερίδες.
Υλικά
-6 κομμάτια χαλούμι
-3 ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
-4 φλιτζάνια ανάμεικτα χόρτα
-1,5 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
-1 κουταλιά της σούπας ξύδι
-5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τον βασιλικό, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και το ξύδι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. (Tip: Η ποσότητα του πιπεριού είναι ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε να είναι γευστικά).
Προθερμαίνουμε ένα γκριλ ή τηγάνι γκριλ σε δυνατή φωτιά.
Αλείφουμε ομοιόμορφα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα ροδάκινα και το χαλούμι, ψήνοντάς τα περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
Βάζουμε τα ανάμεικτα χόρτα σε μια μεγάλη πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τα ροδάκινα και το χαλούμι.
Τέλος, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή
Υλικά
-6 κομμάτια χαλούμι
-3 ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
-4 φλιτζάνια ανάμεικτα χόρτα
-1,5 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
-1 κουταλιά της σούπας ξύδι
-5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τον βασιλικό, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και το ξύδι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. (Tip: Η ποσότητα του πιπεριού είναι ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε να είναι γευστικά).
Προθερμαίνουμε ένα γκριλ ή τηγάνι γκριλ σε δυνατή φωτιά.
Αλείφουμε ομοιόμορφα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα ροδάκινα και το χαλούμι, ψήνοντάς τα περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
Βάζουμε τα ανάμεικτα χόρτα σε μια μεγάλη πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τα ροδάκινα και το χαλούμι.
Τέλος, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.