Λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε νεότερη επικαιροποίηση της λίστας των μεγαλοοφειλετών κατά τα έτη 2020 και 2021, συνεπώς αναμένονται νέες παρουσίες, αφού κάθε μήνα αυξάνονται οι «στρατιές» όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη. Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση, που έκανε το Γραφείο του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου σε ετήσια βάση πηγάζει από τους οφειλέτες με ύψος οφειλής άνω του 1 εκατ. ευρώ (αύξηση του ληξιπρόθεσμου υπολοίπου σε αυτήν την κατηγορία κατά 3,3 δις ευρώ), ο αριθμός των οποίων σημείωσε αύξηση κατά 336 πρόσωπα.
Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία οφειλής συγκεντρώνεται το 80% του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου και μόλις το 0,2% των οφειλετών. Στην αύξηση του ληξιπρόθεσμου υπολοίπου στο εύρος οφειλής άνω του 1 εκατ. ευρώ σημαντική είναι η συνεισφορά των νομικών προσώπων καθώς οι οφειλές που προέρχονται από αυτά αυξήθηκαν κατά 2,7 δις ευρώ σε ετήσια βάση. Σημειώνεται ότι από τα νομικά πρόσωπα προέρχεται το 73% των οφειλών στο συγκεκριμένο εύρος οφειλής με το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπό τους να αγγίζει στο τέλος του Ιανουαρίου του 2022 τα 66 δις ευρώ.
Αντιθέτως, όσον αφορά στις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ, αύξηση σημειώνεται σε όλες τις κατηγορίες οφειλής με τη μεγαλύτερη (κατά 1 δις ευρώ) να εντοπίζεται στο εύρος οφειλής μεταξύ 10.000 και 100.000 ευρώ, στην οποία συσσωρεύεται το 44,7% των οφειλών.
Ποιοι οφειλέτες θα αποφύγουν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους;
- οι οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και τηρούνται οι όροι αυτής
- οι οφειλές οι οποίες τελούν υπό αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου
- οι οφειλές οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης
- οι οφειλές οι οποίες αποβιωσάντων ή ανηλίκων
- οι οφειλές των νομικών προσώπων εντός του στενού ή ευρύτερου δημοσίου τομέα
-Προτεραιοποίηση των πλέον εισπράξιμων ληξιπρόθεσμων οφειλών για τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, μέσω της εφαρμογής κεντροποιημένου συστήματος για την επιλογή υποθέσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών, χρησιμοποιώντας κριτήρια ανάλυσης κινδύνου
-Έλεγχο και επαναξιολόγηση υποθέσεων των μεγάλων οφειλετών (τελευταίας 5ετίας)
-Αξιοποίηση του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για την παρακολούθηση, διαχείριση και αυτοματοποίηση διαδικασιών ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ολοι θα πληρώσουν, έρχεται η ανάπτυξη, βλέπω ΣΚΑΙ TV ,βλέπω μπροστά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΡΑΤΟΣ + ΠΟΛΙΤΕΣ= ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!!! ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΡε να τους πάρετε τις περιουσίες,και τα λεφτά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλιώς φυλακή!!
Θα ξύσει τα Παπακια του και αν του δημοσιεύσεις το όνομα!!
Τι ακούμε Θεέ μου!!