Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής του Αγίου Λουκά στη Μονή Δοβρά

Το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας με την ευκαιρία της μνήμης του θαυματουργού Αγίου. Το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού που αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μονή εδώ και δεκαέξι χρόνια, αποτελεί ένα ιατρείο ψυχών και σωμάτων, στο οποίο προστρέχουν καθημερινά προσκυνητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για να ευχαριστήσουν και να δοξολογήσουν τον Θαυματουργό Άγιο για τα πολυάριθμα θαύματα που επιτελεί.


Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το εσπέρας της 11ης Ιουνίου με τον Αρχιερατικό Εσπερινό της Πεντηκοστής και τον Παρακλητικό Κανόνα του Θαυματουργού Αγίου, χοροστατούντους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και με τη συμμετοχή πλήθους ευλαβών προσκυνητών.


Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90.2 FM», τέθηκε σε προσκύνηση το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ