Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έχεις σαρδέλες; Πάντρεψέ τες!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς

Μπορεί αν τις δούμε στον ύπνο μας να σημαίνει λαχτάρα αλλά στο πιάτο μας σημαίνει νοστιμιά! Ειδικά αν είναι παντρεμένες! Οι σαρδέλες είναι ένα πολύτιμο και από τα πιο φθηνά ψάρια που μπορούμε να βρούμε στην αγορά. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει σαρδέλες παντρεμένες, δηλαδή σαρδέλες φιλεταρισμένες και ψημένες στον φούρνο αγκαλιασμένες η μία επάνω στην άλλη και γεμιστές με ντοματούλα και μυρωδικά. Όνειρο! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

1 κιλό σαρδέλα φρέσκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1/2 φλ. λάδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε τις σαρδέλες αφαιρούμε το κόκαλο και τις ανοίγουμε σαν πεταλούδα.

Περιχύνουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο.

Στρώνουμε τις μισές σαρδέλες με τη ράχη τους στο ταψί.

Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με αλάτι, πιπέρικαι ρίγανη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το ξύσμα και το χυμό και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα τις σαρδέλες.

Κατόπιν κλείνουμε τις σαρδέλες από πάνω με το υπόλοιπα φιλετάκια.

Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε πάλι ελαφρώς και ψήνουμε στους 190 στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40΄ περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ