Υλικά
500γρ κρέας από κατσικίσιο μπούτι
500γρ χοιρινό μπούτι
500γρ μοσχαρίσιο χτένι
2 μεγάλα κρεμμύδια
300γρ κεφαλοτύρι
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 πράσινες πιπεριές
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. τριμμένο πιπέρι, αλάτι
1 κ.γ. κοφτό ρίγανη
1/2 φλ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
Κόβουμε όλα τα κρέατα σε κύβους μετρίου μεγέθους, καθώς και το τυρί.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τις πιπεριές σε ροδέλες και τέλος τα σκόρδα.
Αλατωπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
Στρώνουμε σταυρωτά 2-3 λαδόκολλες, βάζουμε μέσα το μίγμα του γκιούλμπασι και περιχύνουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Κλείνουμε καλά την λαδόκολλα, τοποθετούμε σε μια γάστρα και καπακώνουμε. Αν δεν έχουμε γάστρα, σε ταψί το οποίο τυλίγουμε και αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο.
Μετά από 45΄ κατεβάστε την θερμοκρασία στους 170°C και αφήνουμε να ψηθεί για ακόμη δύο ώρες.
Βγάζουμε το γκιούλμπασι από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα περίπου. Ξετυλίγουμε προσεκτικά την λαδόκολλα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.